AUTON AKKU

JVOK Suosittelee

"Uusi autosi vanha akku hyvissä ajoin, erityisesti ennen talven pakkasia. Vuosia vanha akku voi hyytyä ennalta-arvaamatta ja sillä huonoimmalla kiireen hetkellä. Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löydät laadukkaat auton akut kaikkiin merkkeihin suoraan hyllystä. Edustamme merkkejä Fixus, VARTA, Hankook ja Exide."

Auton akku antaa virtaa moottorin käynnistävälle starttimoottorille.

Mikäli akussa ei ole riittävästi virtaa tai se on huonossa kunnossa, käynnistyy auto laiskasti tai juuri huonolla hetkellä ei ollenkaan.

Jätä käynnistyshuolet taakse ja hae uusi akku Järvenpään Varaosakeskuksesta. Meiltä löydät laatumerkkien akut suoraan hyllystä ja edulliseen hintaan.

FIXUS AUTON AKKUJEN HINNAT (2019)

Varastotuote - löytyy suoraan hyllystä.

  • FIXUS 62AH 62,50€

  • FIXUS 72AH 82,50€

  • FIXUS 100A 109,00€

AUTON AKUN VAIHTOVÄLI

Kun ulkolämpömittarin elohopea ensimmäisen kerran laskee reilusti miinukselle joutuu auton akku väistämättä kovalle rasitukselle. Seurauksena voi olla, että auto ei käynnistykään.

Kovien pakkasten lisäksi nykyaikaisten autojen merkittävästi kasvanut virrankulutus elektroniikan ja sähkölaitteiden lisääntymisen myötä voi koitua akun kohtaloksi.

Auton akun suositeltu vaihtoväli on 5 vuotta

Kun on ajankohtaista ostaa uusi auton akku, tulee ensin selvittää minkälainen akku autoon tarkalleen ottaen sopii. Löydät kaikki tarpeelliset tiedot esimerkiksi katsomalla mitä vanhan akun päällä lukee.

Akun kannesta löydät tiedot jännitteestä, ampeerituntimäärästä ja CCA-arvosta. Näiden tietojen lisäksi akun fyysinen koko sekä auton koko, ikä, moottorin koko ja käyttövoima vaikuttavat auton akun valintaan.

Helpompi vaihtoehto on soittaa tai lähettää viesti Järvenpään Varaosakeskukseen ja kertoa auton rekisterinumero. Ammattitaitoiset myyjämme auttavat oikean akun valinnassa ja kertovat mikä on juuri sinun autoon sopiva uusi malli.

Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löytyy lähes kaikkiin automalleihin uusi akku suoraan hyllystä.

Myymälämme yhteydessä toimiva autohuolto voi halutessasi vaihtaa akun puolestasi, edullisesti ja ammattitaitoisesti. Tervetuloa akkukaupoille!

HYÖDYLLISTÄ TIETOA AUTON AKUISTA

AUTON START-STOP AKUT

Mikäli autossasi on käytössä StartStop-järjestelmä ja erityisesti jos se on säännöllisessä käytössä, vaaditaan auton akulta runsaasti tehoa ja luotettavuutta.

StartStop-järjestelmän ollessa käytössä auton moottori sammuu ja käynnistyy kymmeniä kertoja päivässä. Tämän yhdistettynä lyhyeen nurkka-ajoon, kovaan pakkaseen ja vanhan akun heikentyneeseen virran vastaanotto- ja varauskykyyn aiheuttaa sen, että auton oma laturi ei yksinkertaisesti ehdi ladata auton akkua riittävästi suhteessa auton kuluttamaan virtaan.

Tämänkaltaisissa ääriolosuhteissa auton akku ja sen ominaisuudet joutuvat kovalle koetukselle. Uusimalla akun ajoissa oikein mitoitetulla laadukkaalla uudella akulla voit nauttia huolettomista kilometreistä jaaamuisista kylmäkäynnistyksistä turvallisin mielin ilman, että virta loppuu ikävästä kesken.

AKUN VAIHTO JA KIERRÄTYS

Auton akun vaihtamisessa kannattaa huomioida auton ikä. Uusiin autoihin auton akun vaihtaminen voi olla elektroniikasta johtuen hankalampaa.

Mikäli autosi on vuosimallia 2005 tai uudempi, suosittelemme jättämään auton akun vaihdon ammattilaisille.

Mikäli vaihdat autosi akun itse huomioi, että autosi saattaa tarvita varavirtaa auton akun vaihtamisen ajaksi. Tällöin tarvitaan virtaa syöttävä varaaja.

Vanha auton akku tulee kierrättää oikein ja toimittaa ongelmajätteiden keräysasemalle. Mikäli vaihdatat autosi akun Järvenpään Varaosakeskuksen Fixus-huollossa, sisältyy vanhan akun kierrätysmaksu huollon hintaan ja huolehdimme sen asianmukaisesta kierrätyksestä.

MITEN TIEDÄN AKKUNI KUNNON?

Normaalissa käytössä auton akun mahdollista huonoa kuntoa lähes mahdoton tietää muutoin kuin testaamalla.

Yleisimmin auton akun huono kunto tulee esiin ensimmäisten kovien pakkasten yhteydessä, kun auton akku ei enää jaksa käynnistää autoa.

Autohuollon yhteydessä on hyvä tarkastuttaa auton akun kunto ENNEN kovia pakkasia, tai vaihtoehtoisesti suoraa uusia auton akku säännöllisin väliajoin, erityisesti mikäli vanha auton akku on jo ollut autossa monta vuotta.

AMPEERITUNTIMÄÄRÄ JA JÄNNITE

Ampeerituntimäärä kertoo kuinka paljon virtaa auton akusta saadaan. Lähes poikkeuksetta kaikki auton akut ovat 12-volttisia.

CCA-arvo

CCA-arvo = kuinka hyvin auton akku antaa virtaa kylmissä oloissa. Mitä korkeampi CCA-arvo sitä parempi.

NAVAT

Auton akun napojen kätisyys selviää tarkistamalla miten akun plus- ja miinusnapa sijoittuvat. Auton akkua ei saa kytkettyä, mikäli kätisyys on väärä.

Katso myös nämä tuotteet

VARTA AKKU

JVOK Suosittelee

"JVOK suosittelee laadukkaita VARTAn akkuja. Pitkäikäiset ja huoltovapaat ja VARTA akut pitävät sisällään runsaasti luotettavaa suorituskykyä. Järvenpään Varaosakeskuksesta löytyy autoosi sopiva VARTA akku hintaan, joka on varmasti sopiva. Kaikki akut myös asennettuna."
CTEK AUTON AKKULATURI

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee automaattisia CTEK auton akkulatureita. Akun automaattilaturilla pidennät auton akun käyttöikää ja parannat luotettavuutta Suomen haastavissa olosuhteissa. CTEK auton akkulaturit ovat yhteensopivia ja turvallisia käyttää myös nykyaikaisten autojen sähköjärjestelmien kanssa."
DEFA AUTON AKKULATURI

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee tehokasta Defa 1205 Flex akkulaturia. Moottoritilaan asennettava kompakti ylläpitolaturi pitää huolen, että akku on pakkasaamunakin täynnä virtaa. Defa 1205 Flex akkulaturi sopii erityisesti autoihin, joiden sähkönkulutus on suuri."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus