AUTON AKKU

JVOK Suosittelee

"Uusi autosi vanha akku hyvissä ajoin, erityisesti ennen talven pakkasia. Vuosia vanha akku voi hyytyä ennalta-arvaamatta ja sillä huonoimmalla kiireen hetkellä. Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löydät laadukkaat auton akut kaikkiin merkkeihin suoraan hyllystä. Edustamme merkkejä Fixus, VARTA, Hankook ja Exide."

UUSI AUTON AKKU AJOISSA

Auton akku antaa virtaa moottorin käynnistävälle starttimoottorille.

Mikäli akussa ei ole riittävästi virtaa tai se on vanha, käynnistyy auto laiskasti tai ei lainkaan.

Jätä käynnistyshuolet taakse ja hae uusi akku Järvenpään Varaosakeskuksesta.

Meiltä löydät laatumerkkien akut suoraan hyllystä ja edulliseen hintaan.

HYÖDYLLISTÄ TIETOA AUTON AKUISTA

Takaisin ylös

AUTON AKUN VAIHTOVÄLI

Auton akun suositeltu vaihtoväli on 5 vuotta.

Mikäli autosi akku on ollut käytössä pidempään on olemassa riski, että akku ei enää toimi kuten pitäisi.

Esimerkiksi, kun elohopea ensimmäisen kerran laskee reilusti miinukselle joutuu auton akku kovalle rasitukselle. Seurauksena voi olla, että AUTO EI KÄYNNISTY.

Kovien pakkasten lisäksi nykyaikaisten AUTOJEN KASVANUT VIRRANKULUTUS elektroniikan ja sähkölaitteiden lisääntymisen myötä voi koitua akun kohtaloksi MYÖS LÄMPIMILLÄ KESÄKELEILLÄ. vaihda siis akku ajoissa!

Myymälämme yhteydessä toimiva Fixus autohuolto vaihtaa akun edullisesti puolestasi. Kysy auton akun vaihto hinta myynnistä (soita tai lähetä meille viesti).

AUTOON SOPIVA AKKU

Kun on ajankohtaista ostaa uusi auton akku, tulee ensin selvittää minkälainen akku autoon tarkalleen ottaen sopii. Löydät tarpeelliset tiedot esimerkiksi katsomalla mitä vanhan akun päällä lukee. Akun kannesta löydät tiedot jännitteestä, ampeerituntimäärästä ja CCA-arvosta. Näiden tietojen lisäksi akun fyysinen koko sekä auton koko, ikä, moottorin koko ja käyttövoima vaikuttavat auton akun valintaan.

Nopea vaihtoehto on soittaa tai lähettää viesti Järvenpään Varaosakeskukseen ja kertoa auton rekisterinumero. Ammattitaitoiset myyjämme auttavat oikean akun valinnassa ja kertovat mikä on juuri sinun autoon sopiva uusi malli.

Myymälästämme löytyy lähes kaikkiin automalleihin uusi akku suoraan hyllystä.

AMPEERITUNTIMÄÄRÄ JA JÄNNITE

Ampeerituntimäärä kertoo kuinka paljon virtaa auton akusta saadaan. Lähes poikkeuksetta kaikki auton akut ovat 12-volttisia.

CCA-arvo

CCA-arvo = kuinka hyvin auton akku antaa virtaa kylmissä oloissa. Mitä korkeampi CCA-arvo sitä parempi.

NAVAT

Auton akun napojen kätisyys selviää tarkistamalla miten akun plus- ja miinusnapa sijoittuvat. Auton akkua ei saa kytkettyä, mikäli kätisyys on väärä.

AUTON AKKU VAIHTO JA KIERRÄTYS

Auton akun vaihtamisessa kannattaa huomioida auton ikä. Uusiin autoihin auton akun vaihtaminen voi olla elektroniikasta johtuen hankalampaa.

Mikäli autosi on vuosimallia 2005 tai uudempi, suosittelemme jättämään auton akun vaihdon ammattilaisille.

Mikäli vaihdat autosi akun itse huomioi, että autosi saattaa tarvita varavirtaa auton akun vaihtamisen ajaksi. Tällöin tarvitaan virtaa syöttävä varaaja.

Vanha auton akku tulee kierrättää oikein ja toimittaa ongelmajätteiden keräysasemalle. Mikäli vaihdatat autosi akun Järvenpään Varaosakeskuksen Fixus-huollossa, sisältyy vanhan akun kierrätysmaksu huollon hintaan ja huolehdimme sen asianmukaisesta kierrätyksestä.

MITEN SELVITÄN AKUN KUNNON?

Normaalissa käytössä auton akun mahdollista huonoa kuntoa lähes mahdoton tietää muutoin kuin testaamalla.

Yleisimmin auton akun huono kunto tulee esiin ensimmäisten kovien pakkasten yhteydessä, kun auton akku ei enää jaksa käynnistää autoa.

Autohuollon yhteydessä on hyvä tarkastuttaa auton akun kunto ENNEN kovia pakkasia, tai vaihtoehtoisesti suoraa uusia auton akku säännöllisin väliajoin, erityisesti mikäli vanha auton akku on jo ollut autossa monta vuotta.

START-STOP AUTON AKKU

Mikäli autossasi on käytössä StartStop-järjestelmä ja erityisesti jos se on säännöllisessä käytössä, vaaditaan auton akulta runsaasti tehoa ja luotettavuutta.

StartStop-järjestelmän ollessa käytössä auton moottori sammuu ja käynnistyy kymmeniä kertoja päivässä. Tämän yhdistettynä lyhyeen nurkka-ajoon, kovaan pakkaseen ja vanhan akun heikentyneeseen virran vastaanotto- ja varauskykyyn aiheuttaa sen, että auton oma laturi ei yksinkertaisesti ehdi ladata auton akkua riittävästi suhteessa auton kuluttamaan virtaan.

Tämänkaltaisissa ääriolosuhteissa auton akku ja sen ominaisuudet joutuvat kovalle koetukselle. Uusimalla akun ajoissa oikein mitoitetulla laadukkaalla uudella akulla voit nauttia huolettomista kilometreistä jaaamuisista kylmäkäynnistyksistä turvallisin mielin ilman, että virta loppuu ikävästä kesken.

Katso myös nämä tuotteet

VARTA AKUT

JVOK Suosittelee

"JVOK suosittelee laadukkaita VARTAn akkuja. Pitkäikäiset ja huoltovapaat ja VARTA akut pitävät sisällään runsaasti luotettavaa suorituskykyä ja uusinta tekniikkaa. Järvenpään Varaosakeskuksesta löytyy autoosi sopiva VARTA akku edulliseen hintaan, myös asennettuna."
DEFA AUTON AKKULATURI

JVOK Suosittelee

"Defa akkulaturi 1205 Flex on tehokas ja luotettava. Moottoritilaan asennettava kompakti akun ylläpitolaturi pitää huolen, että pakkasaamunakin akku on täynnä virtaa. Defa 1205 Flex sopii erityisesti autoihin, joiden virrankulutus on normaalia suurempi."
CTEK AUTON AKKULATURI

JVOK Suosittelee

"Hanki CTEK auton akkulaturi Järvenpään Varaosakeskuksesta. Automaattilaturilla pidennät akun käyttöikää ja parannat luotettavuutta Suomen haastavissa olosuhteissa. CTEK auton akkulaturi on yhteensopiva ja turvallinen käyttää myös nykyaikaisten autojen sähköjärjestelmien kanssa."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus