AUTON ILMASTOINTIHUOLTO

JVOK Suosittelee

"Älä suotta hikoile autossasi kuumana kesäpäivänä tai sateella kärsi ikkunoiden huurtumisesta. Kurvaa ilmastointihuoltoon ja anna viileän ilman puhaltaa. TUKESin sertifioima koulutettu henkilökuntamme tekee huollon ammattitaidolla ja edulliseen hintaan."

Järvenpään Varaosakeskuksessa onnistuu ilmastointihuolto R134a ja R1234yf -kylmäainetta käyttäviin autoihin.

Auton ilmastointihuolto tehdään aina TUKES-SERTIFIOIDUN huoltohenkilön toimesta.

Järvenpään Varaosakeskuksen ilmastointihuolto on avoinna ARKISIN 8 – 16.

Soita huoltoon ja kysyy lisää puh. 040 724 4980.

Huolto kannattaa tehdä ENNEN KUIN ilmastointi LAKKAA TOIMIMASTA.

YLEISIN SYY auton ilmastoinnin vikaantumiselle on KYLMÄAINEEN VÄHÄINEN TÄYTTÖMÄÄRÄ.

Muista siis tehdä huolto SÄÄNNÖLLISESTI. Järjestelmä pysyy kunnossa ja puhaltaa TEHOKKAASTI kylmää ilmaa.

AUTON ILMASTOINTIHUOLTO HINTA {2022}

R134a ILMASTOINTIHUOLTO HINTA

R134a ILMASTOINTIHUOLTO HINTA 59€ (+kylmäaine)

R134a KYLMÄAINE 10€ per 100g (käytetyn määrän mukaan)

Vanhemmalla R134a kylmäaineella ilmastointihuollon perushinta on 59 €. Tämän lisäksi hintaan vaikuttaa ilmastoinnin kylmäaineen täyttömäärä. R134a kylmäaine maksaa 10 € jokaista 100 grammaa kohden. Alapuolelta voit tutustua ilmastointihuollon yleisiin kysymyksiin ja sivun yläosasta voit varata ajan ilmastointihuoltoon.

R134a ilmastointihuolto hinta muodostuu KAHDESTA OSASTA.

  1. AUTON ILMASTOINTIHUOLTO (järjestelmän tyhjennys, testaus, täyttö)

  2. JÄRJESTELMÄÄN LISÄTTÄVÄ KYLMÄAINE

R1234yf ILMASTOINTIHUOLTO HINTA

R1234yf ILMASTOINTIHUOLTO HINTA 59€ (+kylmäaine)

R1234yf KYLMÄAINE 30€ per 100g (käytetyn määrän mukaan)

Uudella R1234YF kylmäaineella ilmastointihuollon perushinta on sama 59 €. Tämän lisäksi hintaan vaikuttaa ilmastoinnin kylmäaineen täyttömäärä. R1234YF kylmäaine maksaa 30 € jokaista 100 grammaa kohden. Alapuolelta voit lukea lisää uudesta R1234YF kylmäaineesta ja sivun yläosasta voit varata ajan ilmastointihuoltoon.

R1234yf ilmastointihuolto hinta muodostuu KAHDESTA OSASTA.

  1. AUTON ILMASTOINTIHUOLTO (järjestelmän tyhjennys, testaus, täyttö)

  2. JÄRJESTELMÄÄN LISÄTTÄVÄ KYLMÄAINE

UUSI R1234YF KYLMÄAINE

Järvenpään Varaosakeskuksessa onnistuu auton ilmastointihuolto myös uutta ympäristöystävällistä R1234yf -kylmäainetta käyttäviin autoihin.

Ensimmäiset R1234yf-kylmäainetta käyttävät autot ovat vuodelta 2012. Vuodesta 2017 eteenpäin uutta R1234yf kylmäainetta käytetään lähes poikkeuksetta kaikissa autoissa.

Mikäli siis autosi on vuosimallia 2017 ja siitä uudempi, käyttää autosi ilmastointijärjestelmä todennäköisesti uutta R1234yf-kylmäainetta. Myös tätä vanhemmissa, esimerkiksi edustusluokan autoissa, on ollut uusi kylmäaine käytössä jo aiemmin.

Voit tarkastaa mitä kylmäainetta autosi käyttää moottoritilassa sijaitsevasta ilmastointilaitteen huoltokilvestä. Kilpi sijaitsee usein ilmastointilaitteen huoltoputkien läheisyydessä. Tieto löytyy myös autovalmistajan käyttöohjekirjasta.

Mitä eroa uudella R1234yf-kylmäaineella on verrattuna vanhaan?

Verrattuna vanhaan R134a-kylmäaineeseen, uuden R1234yf ympäristöhaitat ovat paljon pienemmät. Samaan hengen vetoon todettakoon, että uuden R1234yf-kylmäaineen hinta on moninkertainen vanhaan verrattuna.

Uuden kylmäaineen huolto tehdään myös eri laitteella. Tämä johtuu pääsääntöisesti uuden kylmäaineen paloherkkyydestä. Uudella R1234yf-kylmäaineelle tarkoitetulla huoltolaitteella ilmastointihuolto on täysin turvallista.

Järvenpään Varaosakeskuksessa kaikki ilmastointihuollot tehdään TUKES-sertifioidun huoltohenkilön toimesta ja käytössä on omat nykyaikaiset huoltolaitteet uudelle ja vanhalle (R1234yf ja R134a) kylmäaineelle.

Tervetuloa turvalliseen ilmastointihuoltoon Järvenpäähän.

MITEN KAUAN AUTON ILMASTOINTIHUOLTOON MENEE AIKAA?

Autosi ilmastointijärjestelmän koosta riippuen ilmastointihuolto vie aikaa puolesta tunnista tuntiin (noin 30min – 1h).

Ilmastointihuollossa järjestelmä kokonaisuudessaan tyhjennetään, alipaineistetaan, vuototestataan ja lopuksi uudelleen täytetään kylmäaineella sekä kompressoriöljyllä autovalmistajan ohjeistamaan tehdasarvoon.

Voit huollon aikana tutustua myymälämme monipuoliseen valikoimaan tai käydä viereisessä hampurilaisravintolassa lounaalla. Sijaitsemme Järvenpään Macin vieressä.

Auton ilmastointihuolto Järvenpään Varaosakeskus
Auton ilmastointihuolto | Järvenpään Varaosakeskus Oy
Auton ilmastointihuolto Järvenpään Varaosakeskus
Auton ilmastointihuolto | Järvenpään Varaosakeskus Oy

MIKSI AUTON ILMASTOINNIN KYLMÄAINEEN MÄÄRÄ VÄHENEE?

Auton ilmastointijärjestelmän putkien ja liitosten tiivisteet vuotavat vuositasolla pieniä määriä käytettäessä ilmastointilaitetta.

Täysin ehjästä ja toimivasta auton ilmastointijärjestelmästä häviää normaalina vuotona vuodessa noin 10 – 20 % kylmäaineen kokonaismäärästä.

Mikäli kylmäainetta on liian vähän ei ilmastointi enää toimi, vaikka järjestelmä olisikin muutoin täysin kunnossa.

MITEN USEIN AUTON ILMASTOINTIHUOLTO KANNATTAA TEHDÄ?

Usein luullaan, ettei auton ilmastoinnin huolto ole juuri tarpeellista tai jos tarvitsee, niin kerran pari kymmenen vuoden aikana.

Valitettavasti asia ei ole näin.

Auton ilmastoinnin huolto tulisi huoltaa noin KAHDEN VUODEN välein.

Säännöllisesti huollettu auton ilmastointi toimii oikein ja optimaalisella teholla.

TÄRKEIN SYY auton ilmastoinnin huollon säännöllisen tarpeeseen on, että vuositasolla jäähdytysaineen määrästä häviää jopa 10 – 20 % NORMAALIN OHIVUODON myötä.

Mikäli annat autosi ilmastointijärjestelmän kylmäaineen tason päästä liian alhaiselle tasolle, kompressori joutuu normaalia kovemmalle rasitukselle tehdäkseen kylmää ilmaa vähäisellä täyttömäärällä.

Tämä vaikuttaa myös auton POLTTOAINEENKULUTUKSEEN, vaikkakin nykyaikaisten autojen kulutuksen kasvu toimivaa ja huollettua ilmastointilaitetta käyttäessä on marginaalista.

Voi myös olla, että kompressori ei käynnisty lainkaan, vaikka olisikin muutoin kunnossa.

Yleensä viimeistään tällöin auto tuodaan ilmastointihuoltoon, koska ilmastointi EI ENÄÄ TOIMI.

Useimmissa tapauksissa normaali auton ilmastoinnin huolto korjaa ongelman ja järjestelmä taas toimii normaalisti.

AUTON ILMASTOINNIN KYLMÄAINEEN TÄYTTÖMÄÄRÄ – MITEN PALJON?

Auton ilmastointihuollossa KYLMÄAINETTA LISÄTÄÄN VAIN TARPEELLINEN PIENI MÄÄRÄ, jotta ilmastointijärjestelmän paine saadaan AUTOVALMISTAJAN ILMOITTAMAAN OHJEARVOON.

Ilmastoinnin kylmäaineen täyttömäärä tyhjästä täyteen vaihtelee auton merkin ja mallin mukaan. Käytännössä täyttöä ei kuitenkaan juuri koskaan aloiteta tyhjästä. Mikäli järjestelmä on täysin tyhjä on siinä vuoto, joka tulee korjata ensin kuntoon. Ehjäkin ilmastointiärjestelmä voi tosin tyhjentyä kokonaan, mikäli auto on seissyt pitkään käyttämättä tai ilmastointia ei ole muusta syystä käytetty pitkään aikaan.

Ilmastointihuollossa paineen nostamiseen tarvittava kylmäaineen täyttömäärä vaihtelee ilmastointilaitteen käytön ja järjestelmän kunnon mukaan. Yleensä määrä on sadasta muutamaan sataan grammaan. Käyttämällä ja huoltamalla auton ilmastointi säännöllisesti, pysyy järjestelmä kunnossa ja huollossa vaadittava kylmäaineen täyttömäärä pienenä.

Autoissa käytettävän kylmäaineen määrä ilmoitetaan painon mukaan grammoissa. Esimerkkkinä, mikäli ilmastointijärjestelmä on täysin tyhjä, voi pienen auton kylmäaineen täyttömäärä olla 500 grammaa ja ison auton jopa1000 grammaa. On hyvä edelleen muistaa, että kunnossa olevan ilmastointijärjestelmän KYLMÄAINEEN TÄYTTÖÄ EI ALOITETA NOLLASTA.

Huollossa auton ilmastointijärjestelmässä oleva kylmäaine otetaan talteen, (R134a tai R1234yf) määrä mitataan ja lopuksi lisätään VAIN TARPEELLINEN MÄÄRÄ.

Auton ilmastointihuollossa (R134a tai R1234yf) kylmäaineen mukaan lisätään myös ilmastointijärjestelmän TOIMINNALLE TÄRKEÄÄ VOITELUÖLJYÄ. Öljy pitää ilmastointilaitteen kompressorin ja järjestelmän kunnossa.

Auton ilmastointihuolto | Ilmastointihuolto Järvenpää | Järvenpään Varaosakeskus
Auton ilmastointihuolto | Järvenpään Varaosakeskus Oy

TOIMIIKO KÄYTETYN AUTON ILMASTOINTI?

Käynnistä auto ja nosta konepelti ylös. Laita auton ilmastointilaite päälle ja säädä ilmastointilaite täydelle teholle. Säädä myös puhallinmoottori täydelle teholle.

Muutaman minuutin kuluttua, mikäli kaikki on kunnossa, auton sisätilan ilmaventtiileistä pitäisi tulla lähes jääkylmää ilmaa. Siirry tämän jälkeen kuuntelemaan auton moottoria.

Aika ajoin ilmastointilaitteen kompressorista pitäisi kuulua naksahtava ääni. Tämä ääni tulee siitä, kun ilmastointilaitteen kompressorin kytkin kytkeytyy päälle ja pois, samalla moottorin kierrosten hetkellisesti hieman noustessa ja taas laskiessa.

Mikäli tämä kyseinen ääni kuuluu ja auton sisälle tulee selvästi kylmää ilmaa, on auton ilmastoinnissa todennäköisesti kaikki kunnossa.

Mikäli ei ole tiedossa, milloin ilmastointilaite on viimeksi huollettu, kannattaa auton hankinnan jälkeen ilmastointijärjestelmä tapauksessa huoltaa asian mukaiseen kuntoon.

MIKSI AUTOSSA ILMASTOINTIA TULISI KÄYTTÄÄ SÄÄNNÖLLISESTI?

Käyttämällä auton ilmastointilaitetta säännöllisesti niin lämpimällä kuin viileällä kelillä voidaan varmistaa, että akselien ja liitosten tiivisteet pysyvät pehmeitä ja joustavina.

Mikäli ilmastointijärjestelmän kumiosat pääsevät kuivumaan vähäisen käytön takia, ne kovettuvat ja ennen pitkää halkeilevat. Tämä aiheuttaa korjausta vaativia vuotoja korkealla paineella toimivassa järjestelmässä.

Käytä siis autosi ilmastointilaitetta säännöllisesti, vähintään muutaman kerran joka viikko, tai aina kun mahdollista.

Toisin kuin yleisesti luullaan, nykyaikaisissa autoissa ilmastointilaitteen käyttäminen ei merkittävästi lisää auton polttoaineen kulutusta.

MIKSI AUTON ILMASTOINNISTA TULEE OUTO HAJU?

Mikäli autosi ilmastoinnista tulee outo haju, on mikrobikasvustoa päässyt kerääntymään ilmastointijärjestelmään ja se tulee desinfioida kennostosta pois.

Kurvaa siis oitis Järvenpään Varaosakeskukseen hakemaan Sonaxin auton A/C ilmastoinnin ja höyrystimen puhdistajaa.

Tuote on antibakteerinen ja se desinfioi sekä poistaa 99,9 % bakteereista ja homeista auton ilmastointijärjestelmästä ja sen höyrystimestä. Tuotetta on helppo käyttää itse.

Mikäli et poista mikrobikasvustoa ilmastointijärjestelmästä, puhaltaa autosi tuuletin ikävät mikroskooppisen pienet mikrobit suoraan auton ohjaamon sisäilmaan aiheuttaen muun muassa oireita kuten yskää, aivastuksia ja kurkkukipua. Hae siis Sonaxin auton A/C puhdistusainetta jo tänään!

AUTON ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN TUKKEUTUNUT RAITISILMASUODATIN

Mikäli autosi ilmastointi puhaltaa viileää, mutta ei riittävän kylmää, voi vika johtua myös tukkeutuneesta raitisilmasuodattimesta.

Kun kyseessä on erittäin likainen raitisilmasuodatin, voi tämä jopa aiheuttaa sen, että ilmastointi ei toimi lainkaan.

Tästäkin syystä raitisilmasuodattimen vaihto kannattaa tehdä aina vuosihuollon yhteydessä. Lue lisää auton suodattimista.

VIKA AUTON ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN VEDENPOISTOLETKUSSA

On hyvä huomioida, että ollessaan päällä ja jonkin aikaa käytön jälkeen auton ilmastointilaitteesta valuu kondenssivettä auton alle.

Tämä on normaalia.

Mikäli auton alle ei valu vettä ja auton sisällä on havaittavissa kosteutta, esimerkiksi ohjaamon lattiamatoissa, on vedenpoistoletku todennäköisesti tukossa.

AUTON ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN VUOTOVIKA

Vuotovikoja löytyy yleisimmin liittimistä, tiivisteistä, letkuista ja höyrystimen kennosta. Mikäli ilmastointilaitetta ei käytetä pitkään aikaan, kuivuvat kumiset tiivisteet ja ne alkavat hiljalleen vuotaa.

Käytöstä riippumatta vuotovikoja esiintyy yleisemmin vanhemmissa autoissa.

Korkealla paineella toimivan ilmastointijärjestelmän tulee olla tiivis, jotta kylmäainetta ei pääse vuotamaan ulos.

Mikäli järjestelmässä on vuoto, tulee tämä korjata ennen ilmastointijärjestelmän uutta täyttöä.

AUTON ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN KOMPRESSORIVIKA

Vanhan ilmastointilaitteen kompressorissa yleisestä viasta kertoo rahiseva ääni.

Tällöin kompressorin laakerit voivat olla rikkoutuneet tai öljyn määrä vähäinen.

Muu, niin sanottu ylimääräinen ääni, voi johtua myös kompressorin löystyneestä hihnapyörästä tai hihnasta.

AUTON ILMASTOINTIJÄRJESTELMÄN SÄHKÖVIKA

Ilmastoinnin sähkölaitteissa yleisimpiä vikoja ovat erinäiset kosketushäiriöt esimerkiksi liittimissä.

Related Products

FORTE PUHDISTUSAINE

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Forte moottorin puhdistusaineita ja lisäaineita. Forte pitää sisuskalut puhtaana ja hyvässä kunnossa. Forte moottorin pesu parantaa käyttövarmuutta ja lisäaineet ylläpitävät vanhempienkin autojen suorituskyvyn lähes uudenveroisena"
SONAX AUTONHOITOTUOTTEET

JVOK Suosittelee

"'Suosittelemme Sonax autonhoitotuotteita. Sonax tuotteet edustavat erinomaista hintalaatusuhdetta. Oli kyse käyttö- tai harrasteautosta, Sonaxilta löydät oikean tuotteen joka tarpeeseen. Järvenpään Varaosakeskuksesta Sonax tuotteet edullisesti suoraan hyllystä."
AUTON TUULILASINPYYHKIJÄT

JVOK Suosittelee

"Nykyaikaiset tuulilasinpyyhkijät ovat hiljaiset, nopeat asentaa ja turvalliset käyttää. Myymälästä löydät laajan valikoiman ensiasennuslaatua vastaavia tuulilasinpyyhkijöitä. Pyyhkijänsulat suoraan hyllystä lähes kaikkiin autoihin."
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus