AUTON ISKUNVAIMENTIMET

JVOK Suosittelee

”Huomioi iskunvaimentimien vaihtoväli. Oikein toimivilla auton iskunvaimentimilla ja kierrejousilla ajaminen on miellyttävää ja turvallista. Meiltä löydät ensiasennuslaatua vastaavat iskunvaimentimet merkeiltä SACHS, KYB, BILSTEIN ja K27 sekä kierrejouset merkeiltä K-FLEX, LESJÖFORS ja KYB.”

Myymälässämme auton iskunvaimentimet merkeiltä SACHS, KYB, BILSTEIN ja K27 sekä auton kierrejouset merkeiltä K-FLEX, LESJÖFORS ja KYB.

AUTON ISKUNVAIMENTIMIEN VAIHTOVÄLI JA KIERREJOUSIEN KUNTO

Auton iskunvaimentimien ja kierrejousien kunto vaikuttavat merkittävästi auton ajettavuuteen ja turvallisuuteen.

Auton ajoa pehmentävät kierrejouset saavat aikaan keinuvan liikkeen ja auton iskunvaimentimet lopettavat tämän liikkeen.

Mikäli epäilet, että autosi jousituksessa on puutteita tai se kaipaa uusimista, ota yhteyttä Järvenpään Varaosakeskukseen.

Palveleva henkilökuntamme auttaa mielellään ja voimme nopeasti selvittää, mikä on juuri sinun autolle valmistajan suosittelema iskunvaimentajien vaihtoväli.

KYB Auton iskunvaimentimet | Järvenpään Varaosakeskus

AUTON KIERREJOUSET JA ISKUNVAIMENTIMET TULEE VAIHTAA AKSELILLE PAREITTAIN

Yksittäin vaihdettuna valmistajatakuu ei ole voimassa

Epätasainen kierrejousi- tai iskunvaimenninpari ei pelkästään vaikuta heikentävästi auton ajo-ominaisuuksiin, se myös lyhentää uuden kierrejousen ja/tai iskunvaimentimen käyttöikää.

Mikäli kuluneet kierrejouset tai iskunvaimentimet uusitaan vain akselin toiselle puolelle, eli vaihdetaan vain yksi kierrejousi tai yksi iskunvaimennin, lyhentää tämä merkittävästi uuden kierrejousen ja/tai iskunvaimentimen käyttöikää.

Mikäli auton etu- tai taka-akselille vaihdetaan kuluneen tilalle vain yksi kierrejousi ja/tai yksi iskunvaimennin, ei tuotteen takuu enää ole voimassa.

VAIHDA AUTON ISKUNVAIMENTIMET JA KIERREJOUSET PAREITTAIN

Vaihda aina saman akselin molemmille puolille kulunut kierrejousi ja/tai iskunvaimennin samalla kertaa.

Miksi?

No, esimerkiksi autosi ei pääse vuosikatsastuksesta läpi, mikäli katsastusmies huomaa toisella puolella uuden ja toisella puolella kuluneen kierrejousen tai iskunvaimentimen.

Sen verran tärkeästä aiheesta on kyse.

Ajaessa vanha puoli niiaa enemmän ja auto käyttäytyy toispuolisesti esimerkiksi kiihdyttäessä, jarruttaessa ja kaarteissa.

Oikeastaan voi sanoa, auto käyttäytyy koko ajan toispuoleisesti.

Autosta tulee epämukava ajaa.

Lisäksi, auto ei enää ole turvallinen ajaa.

Lähes aina auton kierrejouset ja iskunvaimentimet ovat kaikki saman ikäisiä.

Kun yksi rikkoutuu, on pian seuraavan aika.

Kun kyseessä on kierrejouset, niiden jatkuva joustoliike johtaa metallin väsymiseen ja lopulta jousi katkeaa.

Kun yksi katkeaa, pian katkeaa myös akselin toisen puolen jousi.

Vastaavaa väsymistä ja kulumista tapahtuu myös iskunvaimentimissa.

Iskunvaimentimien vaimennusteho laskee, auto pomputtaa toiselta puolelta kuopissa ja niin vanha kuin uusi kierrejousi sekä iskunvaimennin (JA KUSKI) joutuvat koville epäsymmetrisen joustoliikkeen takia.

Muista siis uusiessasi kuluneita iskunvaimentimia ja/tai kierrejousia, että kannattaa aina vaihtaa samalle akselille MOLEMMIN PUOLIN (pareittain) uudet.

Näin tuotteiden takuu säilyy voimassa ja auto on turvallinen ajaa.

ISKUNVAIMENTIMIEN VAIMENNUSTEHO HEIKKENEE

Käytössä iskunvaimentimien sylinteriputkissa tapahtuu normaalia kulumista ja vaimentimien vaimennusteho heikkenee.

Vaimennusteho heikkenee ajokilometrien karttumisen myötä varsin hitaasti.

Siksi kuljettajan ei ole helppo havaita kulumista.

Lopulta tosin kuluminen ei jää keneltäkään huomaamatta.

Kuluneet tai rikkoutuneet auton iskuvaimentimet pitävät ajaessa kolisevaa ääntä ja useamman rikkoutuneen iskunvaimentimen myötä auto heiluu vieterikeinun tapaan.

Auton kuluneet iskunvaimentimet heikentävät myös auton turvallisuutta, koska ne muun muassa lisäävät vesiliirron riskiä ja pidentävät jarrutusmatkaa.

VOIKO AUTON ISKUNVAIMENNIN RIKKOUTUA ÄKILLISESTI

Koska auton iskunvaimennin toimii vastaavalla tavalla kuten esimerkiksi auton öljypumppu, voi auton iskunvaimennin rikkoutua myös äkillisesti.

Auton iskunvaimentimen rikkoutuminen äkillisesti voi aiheutua kovasta tärähdyksestä, kovasta pakkasesta tai niiden yhdistelmästä.

Kovalla pakkasella kannattaa aloittaa ajaminen erityisen rauhallisesti varoen töyssyjä ja kuoppia.

Ensimmäisten ajokilometrien aikana ennen notkistumistaan, kylmä ja jähmeä öljy tai neste auton iskunvaimentimien sisällä kohdistaa vaimentimien sylinteriputkien tiivisteisiin normaalia voimakkaamman paineen.

Yksikin riittävän kova ja terävä tärähdys voi rikkoa iskunvaimentimen.

Mikäli ajaessa auton alusta tuntuu tekevän normaalista poikkeavaa ”keinuvaa” liikettä, pitää kolisevaa ääntä tai yleensäkin jotain ylimääräistä ääntä, jota et ole aiemmin huomannut, on syytä tarkastaa alustan kunto.

Voimme myös tarkastaa auton puolestasi.

Myymälässämme Järvenpäässä on saman katon alla osaava ja hinnaltaan edullinen Fixus-monimerkkihuolto.

Auton alustan iskunvaimentimien suositeltu vaihtoväli on keskimäärin 100 000 km.

MITEN AUTON KIERREJOUSET TOIMIVAT JA MITEN TIEDÄT NIIDEN KUNNON

Auton iskunvaimentimien kierrejouset ovat yleisesti auton etuosassa siten, että vaimentimet ovat auton kierrejousien sisällä ja auton takaosassa siten, että iskunvaimentajat ja kierrejouset ovat toisistaan erillä.

Auton kierrejouset pehmentävät ajettavuutta tien pinnan kuopissa ja montuissa sekä edesauttavat pyöriä säilyttämään pitävän kosketuksen tien pintaan epätasaisessakin maastossa, parantaen samalla myös vetävien pyörien vetopitoa.

Iskunvaimentajien tavoin, myös auton kierrejouset ovat kuluva osa.

Niiden kunto on syytä tarkastaa säännöllisesti, kuten automaattisesti tehdäänkin myös autokatsastuksen yhteydessä.

Ylimääräiset kolahdukset tai miedot ”pamaukset” kuoppaisella tiellä ovat merkkejä viallisista kierrejousista ja/tai iskunvaimentajista.

AUTON KIERREJOUSIEN ERI JOUSITYYPIT

Auton jousituksen erilaisia jousityyppejä on yleisesti kolme erilaista.

Yleisin on ylempänä mainittu auton kierrejousi, joka on kuormituksesta kasaan painuva kierteellä oleva jousilanka.

Toinen on lehtijousi, joka on myöskin kuormituksesta kasaan painuva pakka teräsliuskoja. Liuskoja voi toki myös olla vain yksi.

Kolmas on vääntöjousi, joka nimensä mukaisesti toimii vääntymällä ja voi olla rakenteeltaan joko teräsliuska- tai tankomallinen.

Lähes kaikissa autoissa on teräsjousien lisänä myös kumikartiot. Kartioiden tarkoitus on antaa viimeinen vaimennus, jousituksen painuessa täysin pohjaan.

Muutoin jousituksen painuessa täysin pohjaan kolahtaisi jousitus niin sanotusti ”rauta rautaa vasten”, ilman minkäänlaista loppuvaimennusta.

ISKUNVAIMENTIMET, KIERREJOUSET JA MUUT JOUSITUKSEN OSAT SUORAAN HYLLYSTÄ.

Järvenpään Varaosakeskuksesta iskunvaimentimet ja kierrejouset sekä muut jousituksen varaosat suoraan hyllystä.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON JARRUT

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jarrupalat ennen kuin ne kuluvat loppuun. Näin vältät jarrulevyjen vaurioitumisen ja auto on turvallinen ajaa. Myymälästämme suoraan hyllystä ensiasennuslaatua vastaavat varaosat pieneen tai suureen jarruremonttiin. Edustamme merkkejä Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg ja NK Brake Calibers."
AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Auoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan osia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Pyöränlaakerit merkeiltä FAG ja SNR (vastaa alkuperäislaatua) ja Ruville sekä K27 (hyvälaatuinen edullisempi vaihtoehto),"
AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Auton jarruneste - vaihtamalla auton jarrunesteet ja auton kytkinnesteet säännöllisesti pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Järvenpään Varaosakeskuksesta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ja eri merkkisiä auton jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5, DOT 5+"
AUTON PAKOPUTKI

JVOK Suosittelee

"Kotimaisen Fennosteelin laadukkaat auton pakoputket ja äänenvaimentimet vastaavat ensiasennuslaatua. Tuotteissa on myös erinomainen hinta/laatusuhde. Myymälästämme löydät myös merkkikohtaiset pakoputkiston varaosat katalysaattoreista happitunnistimiin laatumerkeiltä kuten Bosch, NTK ja Walker."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus