AUTON ISKUNVAIMENTIMET

JVOK Suosittelee

”Huomioi iskunvaimentimien vaihtoväli. Oikein toimivilla auton iskunvaimentimilla ja kierrejousilla ajaminen on miellyttävää ja turvallista. Meiltä löydät ensiasennuslaatua vastaavat iskunvaimentimet merkeiltä SACHS, KYB, BILSTEIN ja K27 sekä kierrejouset merkeiltä K-FLEX, LESJÖFORS ja KYB.”

ISKUNVAIMENTIMET (JA KIERREJOUSET)

Askarruttaako iskarin vaihto vain toiselle puolelle tai jousen vaihto vain toiselle puolelle?

Mikäli haluat päästä katsastuksesta läpi ja pitää auton turvallisena ajaa, vaihda iskunvaimentimet ja jouset AINA PAREITTAIN.

Meiltä löydät laadukkaat iskarit merkeiltä SACHS, KYB, BILSTEIN ja K27 sekä kierrejouset merkeiltä K-FLEX, LESJÖFORS ja KYB.

Iskarit ja jouset edullisesti myös asennettuna.

ISKUNVAIMENTIMIEN VAIHTOVÄLI

Iskunvaimentimien VAIHTOVÄLI on keskimäärin 100 000 km.

Iskunvaimentimien vaihtoväli 100 000 km on yleinen suositus. Merkki- ja mallikohtaisesti vaihtoväli voi vaihdella. Mikäli ajaessasi auton alusta tuntuu tekevän NORMAALISTA POIKKEAVAA ”keinuvaa” LIIKETTÄ, pitää kolisevaa ääntä tai yleensäkin jotain YLIMÄÄRÄISTÄ ÄÄNTÄ, mitä et ole aiemmin huomannut, ON SYYTÄ TARKISTAA alustan kunto.

auton iskunvaimennin toimii vastaavalla tavalla kuten esimerkiksi auton öljypumppu ja voi iskunvaimennin RIKKOUTUA uudessakin autossa. YKSIKIN riittävän kova ja terävä tärähdys voi vahingoittaa tai rikkoa iskunvaimentimen kertalaakista. Suomen haastavissa olosuhteissa iskunvaimentimen äkillinen rikkoutuminen on melko yleistä. Täysin ehjä iskunvaimennin voi mennä yhtäkkiä rikki KOVASSA PAKKASESSA tai KOVASSA TÄRÄHDYKSESSÄ.

Onkin hyvä aina muistaa, että talvisin kovalla pakkasella kannattaa aloittaa ajaminen erityisen rauhallisesti, varoen töyssyjä ja kuoppia.

Ensimmäisten ajokilometrien aikana ennen notkistumistaan, iskunvaimentimen kylmä ja jähmeä öljy tai neste kohdistaa vaimentimien sylinteriputkien tiivisteisiin normaalia voimakkaamman paineen. Tällöin pienempikin tärähdys voi rikkoa vaimentimen.

Mikäli autoosi on aika vaihtaa uudet iskunvaimentimet tai kierrejouset varaa aika edulliseen Fixus-monimerkkikorjaamoon.

Vaihdamme uudet iskunvaimentimet ja/tai kierrejouset puolestasi ja taas auto on turvallisessa ajokunnossa.

HUOMIOI ISKUNVAIMENTIMIEN VAIHTOVÄLISSÄ TURVALLISUUS

Iskunvaimennin ja kierrejousi vaikuttavat merkittävästi auton ajettavuuteen ja turvallisuuteen.

Auton ajoa pehmentävät kierrejouset saavat aikaan keinuvan liikkeen ja auton iskunvaimentimet lopettavat tämän liikkeen.

Mikäli epäilet, että autosi jousitus ei ole enää kunnossa, ota yhteyttä Järvenpään Varaosakeskukseen.

Palveleva henkilökuntamme auttaa mielellään ja voimme nopeasti selvittää, mikä on autosi valmistajan suosittelema iskunvaimentajien VAIHTOVÄLI.

KYB Auton iskunvaimentimet | Järvenpään Varaosakeskus

VAIHDA KIERREJOUSET JA ISKUNVAIMENTIMET AKSELILLE AINA PAREITTAIN

Yksittäin vaihdettuna valmistajatakuu ei ole voimassa

Epätasainen kierrejousi- tai iskunvaimenninpari heikentää auton ajo-ominaisuuksia ja lyhentää uuden kierrejousen ja/tai iskunvaimentimen käyttöikää.

Mikäli kuluneet kierrejouset tai iskunvaimentimet uusitaan vain akselin toiselle puolelle (vaihdetaan vain yksi kierrejousi tai yksi iskunvaimennin) lyhentää tämä merkittävästi uuden kierrejousen ja/tai iskunvaimentimen käyttöikää.

Mikäli auton etu- tai taka-akselille vaihdetaan kuluneen tilalle vain yksi kierrejousi ja/tai yksi iskunvaimennin, ei tuotteen takuu enää ole voimassa.

ISKARIN VAIHTO VAIN TOISELLE PUOLELLE

Vaihda aina SAMAN AKSELIN molemmille puolille kulunut kierrejousi ja/tai iskunvaimennin samalla kertaa, PAREITTAIN.

Autosi ei pääse KATSATUKSESTA läpi, mikäli katsastusmies huomaa TOISELLA PUOLELLA UUDEN JA TOISELLA PUOLELLA VANHAN kierrejousen tai iskunvaimentimen.

Sen verran tärkeästä asiasta on kyse.

Ajaessa vanha iskunvaimennin ja kierrejousi niiaavat enemmän ja auto käyttäytyy toispuolisesti esimerkiksi kiihdyttäessä, jarruttaessa ja kaarteissa.

Oikeastaan voi sanoa, auto käyttäytyy koko ajan toispuoleisesti. Autosta tulee epämukava ajaa, eikä auto ei enää ole turvallinen.

Lähes aina auton kierrejouset ja iskunvaimentimet ovat kaikki samanikäisiä. Kun yksi rikkoutuu, on pian seuraavan aika.

Kun kyseessä on kierrejouset, niiden jatkuva joustoliike johtaa METALLIN VÄSYMISEEN ja lopulta jousi katkeaa. Kun yksi kierrejousi katkeaa, pian katkeaa myös akselin toisen puolen jousi.

VASTAAVAA KULUMISTA tapahtuu myös iskunvaimentimissa. Iskunvaimentimien vaimennusteho heikkenee, auto pomputtaa toiselta puolelta kuopissa ja niin vanha kuin uusi kierrejousi sekä iskunvaimennin (JA KUSKI) joutuvat koville epäsymmetrisen joustoliikkeen takia.

Muista siis uusiessasi kuluneita iskunvaimentimia ja/tai kierrejousia, että kannattaa aina vaihtaa samalle akselille uudet MOLEMMIN PUOLIN (eli pareittain).

Näin tuotteiden takuu säilyy voimassa, auto on turvallinen ajaa ja katsastusmieskin on tyytyväinen.

ISKUNVAIMENTIMIEN VAIMENNUSTEHO HEIKKENEE

Käytössä iskunvaimentimien sylinteriputkissa tapahtuu normaalia kulumista ja vaimentimien vaimennusteho heikkenee.

Vaimennusteho heikkenee ajokilometrien karttumisen myötä varsin hitaasti.

Siksi kuljettajan ei ole aina helppo havaita kulumista. Lopulta tosin kuluminen ei jää keneltäkään huomaamatta.

Kuluneet tai rikkoutuneet auton iskuvaimentimet pitävät ajaessa KOLISEVAA ÄÄNTÄ ja useamman rikkoutuneen iskunvaimentimen myötä AUTO HEILUU vieterikeinun tapaan.

Auton kuluneet iskunvaimentimet myös heikentävät auton ajo-ominaisuuksia. Esimerkiksi VESILIIRRON riski kasvaa ja JARRUTUSMATKA pitenee.

ISKUNVAIMENTIMET, KIERREJOUSET JA MUUT JOUSITUKSEN OSAT SUORAAN HYLLYSTÄ.

Järvenpään Varaosakeskuksesta iskunvaimentimet ja kierrejouset sekä muut jousituksen varaosat suoraan hyllystä.

AUTON JOUSITUS

Auton jousitus tarjoaa yleensä kolme erilaista vaihtoehtoa.

Yleisin on kierrejousi. KIERREJOUSI on kuormituksesta kasaan painuva kierteellä oleva jousilanka.

Toinen on LEHTIJOUSI, joka myös painuu kuormituksesta kasaan, mutta on pakka teräsliuskoja. Liuskoja voi toki myös olla vain yksi.

Kolmas on VÄÄNTÖJOUSI. Nimensä mukaisesti vääntöjousi toimii vääntymällä ja voi olla rakenteeltaan joko teräsliuska- tai tankomallinen.

Lähes kaikissa autoissa on jousien lisänä KUMIKARTIOT. Kartioiden tarkoitus on antaa viimeinen vaimennus jousituksen POHJATESSA, eli painuessa täysin pohjaan.

Ilman kumikartiota kolahtaisi jousitus pohjatessa ”rauta rautaa vasten”, ilman minkäänlaista viimeistä loppuvaimennusta.

MITEN KIERREJOUSI TOIMII JA MITEN TIEDÄT SEN KUNNON

Auton iskunvaimentimien kierrejouset ovat yleisesti auton etuosassa siten, että vaimentimet ovat auton kierrejousien sisällä ja auton takaosassa siten, että iskunvaimentajat ja kierrejouset ovat toisistaan erillä.

Auton kierrejouset pehmentävät ajettavuutta tien pinnan kuopissa ja montuissa sekä edesauttavat pyöriä säilyttämään pitävän kosketuksen tien pintaan epätasaisessakin maastossa, parantaen samalla myös vetävien pyörien vetopitoa.

Iskunvaimentajien tavoin, myös auton kierrejouset ovat kuluva osa.

Niiden kunto on syytä tarkastaa säännöllisesti, kuten automaattisesti tehdäänkin myös autokatsastuksen yhteydessä.

Ylimääräiset kolahdukset tai miedot ”pamaukset” kuoppaisella tiellä ovat merkkejä viallisista kierrejousista ja/tai iskunvaimentajista.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda jarruneste ja kytkinneste säännöllisesti. Näin pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia auton jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5, DOT 5+"
AUTON JARRUT

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jarrupalat ennen kuin ne kuluvat loppuun. Näin vältät jarrulevyjen vaurioitumisen ja auto on turvallinen ajaa. Myymälästämme suoraan hyllystä ensiasennuslaatua vastaavat varaosat pieneen tai suureen jarruremonttiin. Edustamme merkkejä Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg ja NK Brake Calibers."
AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Suoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan osia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Pyöränlaakerit merkeiltä FAG ja SNR (vastaa alkuperäislaatua) ja Ruville sekä K27 (hyvälaatuinen edullisempi vaihtoehto),"
AUTON PAKOPUTKI

JVOK Suosittelee

"Kotimaisen Fennosteelin laadukkaat auton pakoputket ja äänenvaimentimet vastaavat ensiasennuslaatua. Tuotteissa on myös erinomainen hinta/laatusuhde. Myymälästämme löydät myös merkkikohtaiset pakoputkiston varaosat katalysaattoreista happitunnistimiin laatumerkeiltä kuten Bosch, NTK ja Walker."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus