AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda jarruneste ja kytkinneste säännöllisesti. Näin pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman eri valmistajien jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5.1, DOT 5+"

JARRUNESTE

Säännöllinen jarrunesteen vaihto kannattaa.

Vanhan jarrunesteen SEKAAN TIIVISTYY kosteutta ja epäpuhtauksia.

Tämä heikentää jarrunesteen ominaisuuksia.

Vanha jarruneste voi esimerkiksi aiheuttaa jarrujen laahaamista.

JARRUNESTEEN VAIHTOVÄLI on noin 2 – 4 vuotta.

Mikäli et tee vaihtoa itse, jarrunesteen vaihto onnistuu edullisesti huollossamme.

Ota yhteyttä ja kysy autosi jarrunesteen vaihto hinta.

JARRUNESTE HINTA (2020)

Myydyimmät jarrunesteet (myymälässä myös muita merkkejä)

Pieni King DOT 4 jarruneste hinta 3,90€ (0,5L)

Iso King DOT 4 jarruneste hinta 25,00€ (4L)

Pieni King DOT 5.1 jarruneste hinta 5,00€ (0,5L)

Iso King DOT 5.1 jarruneste hinta 35,00€ (4L)

JARRUNESTEEN VAIHTO JA VAIHTOVÄLI

Takaisin ylös

JARRUNESTEEN VAIHTO (TÄRKEIN SYY)

Säännöllinen jarrunesteen vaihto on tärkeää korroosion takia. Jarrunesteen SEKAAN TIIVISTYVÄ vesi ruostuttaa metallia, eikä veden muodostumiselle voi mitään. Veden saa pois jarrujärjestelmästä VAIN VAIHTAMALLA jarrunesteet.

VANHA JARRUNESTE voi esimerkiksi rikkoa auton abs-jarrut ja aiheuttaa tuhansien eurojen remontin. On myös tapauksia, joissa vaihtamatta jäänyt jarruneste on aiheuttanut jarrusatuloiden mäntien laahaamista. Muutoin toimivat jarrut laahaavat, koska vanha jarruneste välillä jumittaa mäntien edestakaisen liikkeen. Esimerkiksi jarrutuksen jälkeen männät eivät enää palaudu, vaikka jarrusatulat olisivatkin muutoin kunnossa.

Vain SÄÄNNÖLLINEN JARRUNESTEEN VAIHTO auttaa pitämään jarrut hyvässä kunnossa auton koko elinkaaren ajan.

DOT 4 auton jarruneste King
DOT 4 auton jarruneste King

JARRUNESTEEN VAIHTOVÄLI

Jarrunesteen vaihtoväli on NOIN 2 – 4 VUOTTA, auton merkistä ja mallista sekä käytettävästä jarrunestetyypistä riippuen.

Käytössä jarrunesteen sekaan kondensoituu kosteutta ja siksi jarrunesteen vaihtoväli on suhteellisen lyhyt. Jarrunesteen sekaan kondensoitunut vesi LASKEE jarrunesteen KIEHUMISPISTETTÄ sekä HEIKENTÄÄ jarrujärjestelmän KORROOSION KESTÄVYYTTÄ. Saattaa myös käydä niin, että pitkäksi aikaa vaihtamatta jäänyt jarruneste vuotaa ulos jarrujärjestelmästä.

Kun olet vaihtamassa jarrunesteitä huomioi, että auton jarrunestelaatuja on useita: DOT 3 jarruneste, DOT 4 ja edelleen DOT 5.1.

DOT 4 JARRUNESTE on kaikista vaihtoehdoista YLEISIN. Seuraavaksi yleisin on DOT 3 jarruneste. Ainoa silikonipohjainen on DOT 5 (ei valikoimassamme). Muut jarrunesteet ovat glykoli- tai glykoli- ja boraattipohjaisia.

Jarrunesteiden sekoitus Huom! Silikonipohjaista jarrunestettä ei voi sekoittaa muiden jarrunestelaatujen kanssa. Tarkasta aina valmistajan ohjekirjasta autoosi sopiva auton jarrunestetyyppi.

Voit myös soittaa tai lähettää viestin Järvenpään varaosakeskukseen.  Tarkastamme autoosi sopivan jarrunestetyypin puolestasi.

Meiltä myös edullisesti jarrunesteen vaihto. Kysy lisää myynnistä.

JARRUNESTEEN KIEHUMISPISTE

Korrosoivan vaikutuksen lisäksi vanhan jarrunesteen kiehumispiste on alhaisempi kuin uudella. Koska auton jarruneste SITOO ITSEENSÄ VETTÄ, vaikuttaa se alentavasti jarrunesteen kiehumispisteeseen, täten vaikuttaen suoraa myös jarrujen toimintaan.

Mikäli jarruneste ”kiehuu” jarruja painettaessa, muodostuu jarrunesteen sekaan pieniä ilmakuplia. Auton jarrupoljinta painettaessa ilmakuplat painuvat kasaan, jarruvoima heikkenee ja JARRUPOLJIN TUNTUU PEHMEÄLTÄ. Tällöin auton jarrupoljin voi jopa liikeradassaan mennä pohjaan saakka (pohjata) SAAVUTTAMATTA RIITTÄVÄÄ JARRUTUSVOIMAA auton pysäyttämiseksi.

Jarrunesteen kiehumispiste on merkitty tuotepakkaukseen. Jarrunesteen KUIVAKIEHUMISPISTE merkitsee uuden ja täysin puhtaan jarrunesteen vähimmäiskiehumispistettä. Puhtaan jarrunesteen seassa ei ole epäpuhtauksia tai vettä.

Jarrunesteen MÄRKÄKIEHUMISPISTE merkitsee vähimmäisvaatimusta, mikäli sekaan seassa on epäpuhtauksia tai vettä. Jarrunesteen korkea kylmäviskositeettiarvo tarkoittaa ominaisuuksiltaan parempaa nestettä.

KYTKINNESTEEN VAIHTO (AUTOT, JOISSA NESTETOIMINEN KYTKIN)

On hyvä muistaa, että autot joissa on nestetoiminen kytkin KÄYTTÄVÄT SAMAA jarrunestettä kytkimessä, kuin mitä käytetään autojen jarrujärjestelmissä.

Siksi samalla tavoin nestetoimisen kytkinesteen vaihto tulee tehdä säännöllisesti. Vanha kytkinneste voi esimerkiksi jäätyä kovalla pakkasella tai aiheuttaa nestevuodon, jolloin kytkimeen ei saa painetta painaessa kytkinpoljinta, eikä kytkin enää toimi ennen mittavaa korjausta.

Vanha kytkineste voi aiheuttaa VUODON tai RIKKOA pääsylinterin tai työsylinterin. Kytkinneste on hyvä vaihtaa säännöllisesti auton jarrunesteen vaihdon yhteydessä. Näin kytkin pysyy kunnossa ja säästyt kalliilta remontilta.

JARRUNESTEEN MÄÄRÄ

Takaisin ylös

Tarkasta jarrunesteen määrä säännöllisesti ja lisää jarrunestettä tarvittaessa.

Lähes poikkeuksetta jarrunestesäiliö on selvästi näkyvillä.

Säiliö on läpikuultava ja jarrunesteen määrä on helposti tarkastettavissa yhdellä vilkaisulla säiliön kyljessä olevista merkinnöistä.

Mikäli jarrunesteen määrä autossa on vähäinen, avaa säiliön korkki ja lisää jarrunestettä.

Mikäli nesteen määrä VÄHENEE NOPEASTI, todennäköisesti jarrunestettä vuotaa ulos järjestelmästä.

Vika tulee korjata pikaisesti. Vähäinen tai liian alhainen auton jarrunesteen määrä voi heikentää jarrutustehoa.

Mikäli puolestaan jarrunesteen määrä VÄHENEE HITAASTI, johtuu tämä todennäköisesti kuluneista jarrupaloista.

Jarrupalojen kuluessa minimiin jarrusylinterin mäntä työntyy syvälle ja seurauksena jarrunesteen pinta laskee jarrunestesäiliössä.

Tässä tapauksessa auton jarrujärjestelmässä ei ole vikaa, mutta nestettä tulee lisätä säiliöön riittävä määrä.

Tarkista myös jarrupalojen ja jarrulevyjen kuluneisuus. Jarrunesteen vähäinen määrä on usein merkki liian ohueksi kuluneista jarrupaloista ja/tai levyistä.

DOT 5.1 auton jarruneste King | Järvenpään Varaosakeskus Oy
DOT 5.1 auton jarruneste King

JARRUNESTEIDEN SEKOITUS

Takaisin ylös

DOT 3 jarruneste ja DOT 4 jarruneste VOIDAAN tarvittaessa SEKOITTAA KESKENÄÄN.

DOT 5 jarruneste EI SOVELLU sekoitettavaksi TOISEN DOT-merkityn jarrunesteen kanssa (esimerkiksi DOT 3 jarruneste EI SOVELLU sekoitettavaksi DOT 5 jarrunesteen kanssa).

DOT 5 on silikonipohjainen jarruneste. Silikonipohjaisen jarrunesteen sekaan ei kondensoidu vettä vastaavalla tavalla kuin esimerkiksi DOT 3 ja DOT 4 jarrunesteisiin.

On hyvä myös huomioita, että DOT 5 ei edes sellaisenaan sovellu kaikkiin autoihin. Erityisesti mikäli olet aikeissa käyttää DOT 5 jarrunestettä autossasi, varmista Järvenpään Varaosakeskuksen henkilökunnalta jarrunesteen sopivuus autoosi ennen nesteen lisäämistä tai vaihtamista.

Tärkeimpänä on muistaa, että silikonipohjaista jarrunestettä ei saa sekoittaa muiden jarrunestelaatujen kanssa(!)

DOT 4 auton jarruneste King
DOT 4 auton jarruneste King

Varmista jarrunesteen sopivuus autosi käyttöohjekirjasta tai ota yhteyttä Järvenpään Varaosakeskukseen

Related Products

AUTON SUODATIN

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löydät autoosi kaikki suodattimet. Uusi ilmansuodatin, öljynsuodatin, polttoainesuodatin ja raitisilmasuodatin, kaikki suoraan hyllystä. Edustammme laatumerkkejä kuten Hengst ja Mahle. Molemmat merkit valmistavat useaan autoon ensiasennussuodattimet"
AUTON JARRUT

JVOK Suosittelee

"Vaihda autoosi ensiasennuslaatua vastaavat Champion jarrupalat. Champion jarrupala on premium-tason jarrupala normaalin hinnalla. Korkea laatu, erinomainen yhteensopivuus, huokea hinta. Kurvaa sinäkin hakemaan autoosi uudet jarrupalat Championilta."
MOOTTORIÖLJY ARDECA

JVOK Suosittelee

"Moottoriöljy ARDECA on täällä! Kokeile sinäkin laadukkaita ja sopivan huokeita Ardecan moottoriöljyjä. Belgialainen Ardeca on vuodesta 1988 toiminut perheyritys, joka panostaa korkeaan laatuun ja monipuoliseen valikoimaan."
AUTON SYTYTYSTULPAT

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee bensiini- maakaasukäyttöisiin autoihin NGK ja Bosch sytytystulppia. NGK ja Bosch sytytystulpat edustavat korkeaa ensiasennuslaatua ja hyvää luotettavuutta. Myymälästämme löydät sopivat tulpat lähes jokaiseen autoon suoraan hyllystä. Kysy myös edullista asennusta."
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus