AUTON JARRUT

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jarrupalat ennen kuin ne kuluvat loppuun. Näin vältät jarrulevyjen vaurioitumisen ja auto on turvallinen ajaa. Myymälästämme suoraan hyllystä ensiasennuslaatua vastaavat varaosat pieneen tai suureen jarruremonttiin. Edustamme merkkejä Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg ja NK Brake Calibers."

Jarrupalojen vaihto edessä? Jarrupalojen KULUTUSPINNAN MÄÄRÄ on hyvä tarkastaa säännöllisesti.

Uutena jarrupala kulutuspinnaltaan noin 10 mm paksu.

Mikäli kulutuspintaa jäljellä on vain muutama millimetri, on jarrupalojen vaihto syytä ottaa tehtävälistalle.

JARRUPALOJEN VAIHTO on tarpeen noin 60 000 kilometrin välein.

JARRULEVYJEN VAIHTO vaihto noin 100 000 kilometrin välein.

Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg, NK Brake Calibers

Laadukkaat merkit edulliseen hintaan

Kun autosi jarrut tarvitsevat huoltoa, suuntaa nokka kohti Järvenpään Varaosakeskusta.

Myymälässämme on laaja valikoima ensiasennuslaatua vastaavia jarruosia suoraan hyllystä.

Jarruviat kannattaa aina huoltaa pikaisesti kuntoon.

VARAA HUOLTO

JARRUPALAT JA JARRUPALOJEN VAIHTO

Takaisin ylös

Auton jarrupalat ovat auton yleisimpiä kulutusosia. Kun auton jarrupalat tarvitsevat uusimista, Järvenpään Varaosakeskus suosittelee laadukkaita ALKUPERÄISLAATUA VASTAAVIA jarrupaloja. Alkuperäislaatua vastaavat jarrupalat takaavat auton jarrujen turvallisen toiminnan haastavissakin olosuhteissa. Lisäksi auton JARRUTUSÄÄNI PYSYY HILJAISENA, jarrupölyn määrä vähäisenä ja kulutuskestävyys hyvänä.

Vinkki – uudempien autojen jarruissa on erillinen kulumisen tunnistin (anturi). Uusiessa jarrupalat, kannattaa uusia myös nämä tunnistimet / anturit. Ei sitten tule auton merkkivalon kanssa ongelmia katsastuksessa.

jarrupaloissa on noin 10 MM PAKSUINEN KULUTUSPINTA. Mikäli autoa ajaessa ja erityisesti autolla jarruttaessa kuulet ROHISEVAA ÄÄNÄ, on jarrupalojen vaihto edessä (ja mahdollisesti myös jarrulevyjen vaihto). Häiritsevä rohina kielii siitä, että jarrupalojen KULUTUSPINTAon kulunut loppuun.

Jarrupalojen kulutuspinnan kuluessa loppuun paljastuu pinnan alta metallinen aluslevy. Aluslevyn metallisilla sakaroilla jarrupalat kiinnitetään jarrusatulaan. Kun jarrupalan kulutuspinta on kulunut ja metallinen aluslevy hankaa jarrulevyä, kuuluu voimakas rohiseva ääni (metalli metallia vasten). Mikäli tunnistat tämän äänen autossasi, on jarrupalojen vaihto syytä tehdä mahdollisimman pikaisesti.

Auton jarrulevyjen vaihto voi myös olla tarpeellista. Loppuunajetun jarrupalan osuminen jarrulevyyn vahingoittaa aina jossain määrin myös jarrulevyjä. Mitä nopeammin vaihdat kuluneet jarrupalat, sen parempi. Kysy myös edullista asennusta. Jarrupalojen vaihto hinta ei meillä päätä huimaa.

Auton jarrut | jarrupalat | jarrulevyt | jarrusatulat | Järvenpään Varaosakeskus | Fixus Järvenpää

JARRULEVYT JA JARRULEVYJEN VAIHTO

Takaisin ylös

Auton jarrupalojen lisäksi auton jarrulevyjen vaihto on aika ajoin tarpeellista. Jarrulevyjen kunto on myös syytä tarkastaa säännöllisesti ja tarpeen mukaan uusia, ja samalla uusia myös jarrupalat. Vanhoja jarrupaloja ei tulisi käyttää uusien jarrulevyjen kanssa.

Jarrulevyihin on valmistajan toimesta merkitty niiden vähimmäispaksuus. Auton jarrulevyt eivät saa kulua merkittyä vähimmäispaksuutta ohuemmaksi. Jarrulevyjen mittaus onnistuu ensin putsaamalla ja tarkastelemalla jarrulevyjen reunaa.

Jarrulevyn jäljellä olevan kulutuspinnan mittaamisen voit tehdä esimerkiksi TYÖNTÖMITALLA. Mittaaminen kannattaa tehdä muutamasta eri kohdasta, jotta mahdolliset epätasaisuudet havaitaan. Voimakas epätasaisuus tosin tuntuu jo jarruttaessa auton jarrupolkimessa saakka (jarrupoljin tärisee jalan alla). Auton jarrulevy on samalla hyvä tarkastaa mahdollisten halkeamien varalta. Joskus jarrulevyn ja jarrupalan väliin pääsee pieniä kiviä ja näistä voi jäädä jarrulevyyn pintanaarmuja. Kevyet pintanaarmut eivät kuitenkaan ole haitaksi.

Auton jarrulevyn kuluessa jarrulevyn ulkoreunaan muodostuu reunaan ohut kieleke, koska jarrupala ei kuluta jarrulevyä kauttaaltaan. Mikäli auton jarrulevyssä on selvästi erottuva kieleke, mutta muutoin jarrulevyssä on vielä pintaa vielä jäljellä, kannattaa jarrulevy silti uusia. Kuluneen jarrulevyn ulkoreunan kieleke KULUTTAA UUDET JARRUPALAT epätasaisesti ja voi jopa vaurioittaa jarrupaloja, JARRUSATULAN MÄNNÄN PURISTAESSA uusia jarrupaloja osin levyn kielekettä vasten ja osin jarrulevyn keskikohtaa vasten, jarrupalan jäädessä vinoon asentoon.

Kulunut jarrulevy on kannattaa uusia ja kierrättää vanha. Uuden auton jarrulevyn kustannus on LÄHES SAMA kuin vanhan kunnostus. Mikäli autosi jarrulevyt ovat kuluneet, suosittelemme vaihtamaan KAIKKI JARRULEVYT ja JARRUPALAT SAMALLA KERTAA. Näin jarrut toimivat huollon jälkeen tasaisesti ja turvallisesti, ilman ikäviä yllätyksiä.

Auton jarrut | Zimmerman jarrulevyt | Järvenpään Varaosakeskus

JARRUSATULAN HUOLTO JA JARRUSATULAN VAIHTO

Takaisin ylös

VANHAT JARRUSATULAT OVAT RAHANARVOISIA

NK ja Budweg vaihtojarrusatulat

Toimitamme ja myymme laadukkaita NK ja Budweg vaihtojarrusatuloita.

Osta uudenveroiseksi kunnostetut NK tai Budweg vaihtojarrusatulat, otamme vanhat jarrusatulasi vaihdossa.

Vaihto-osan hyvitys huomioidaan hinnassa ja säästät selvää rahaa.

Kierrätys kannattaa ja ympäristö kiittää.

Jarrusatulassa on yksi tai useampi hydraulisylinteri. Jarrupolkimen voimasta hydraulisylintereiden sisällä olevat männät liikkuvat ja puristavat jarrupaloja jarrulevyjä vasten. Jarrusatulan huolto tarkoittaa käytännössä puhdistamista ja liikkuvien osien herkistelyä. Yleisesti muuta huoltoa ei tarvita.

Voimakkaasti likaantuneet jarrusatulat on hyvä varoen puhdistaa esimerkiksi teräsharjalla ja ilmanpaineella. Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa jarrusatuloiden hydraulisylintereiden TIIVISTERENKAIDEN KANSSA. Terävän esineen osuminen tiivisterenkaaseen RIKKOO TIIVISTÄVÄN KUMIN ja sylinterin sisälle pääsee likaa ja kosteutta.

Lian ja kosteuden pääsy jarrusylinteriin voi jumiuttaa jarrut ja ruostuttaa sylinteriputken. Jarrusatulan ruostuneen sylinteriputken mäntä ei liiku vapaasti sylinterin sisällä ja seuraavaksi edessä on jarrusatulan vaihto. AINA mikäli jarrusatulan tiivisteosa rikkoutuu, on tiiviste hyvä pikaisesti uusia.

Myös esimerkiksi kivi jarrusatulassa on voi jumittaa jarrut ja jarrutus on epätasaista. Mikäli jarrusatulan väliin on päässyt kivi tai muu isompi roska, kannattaa jarrusatula irrottaa puhdistusta varten.

JARRUSATULAN VAIHTO EDESSÄ? (VINKKI)

Toimitamme ja myymme laadukkaita NK ja Budweg VAIHTOJARRUSATULOITA. Anna vanhat jarrusatulasi vaihdossa ja säästä rahaa vaihtamalla ne UUDENVEROISEKSI KUNNOSTETTUIHIN NK tai Budweg vaihtojarrusatuloihin.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda jarruneste ja kytkinneste säännöllisesti. Näin pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman erilaisia auton jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5, DOT 5+"
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."
AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Suoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan osia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Pyöränlaakerit merkeiltä FAG ja SNR (vastaa alkuperäislaatua) ja Ruville sekä K27 (hyvälaatuinen edullisempi vaihtoehto),"
AUTON MOOTTORIÖLJY

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälässä on laaja valikoima auton moottoriöljyjä ja muita laadukkaita voiteluaineita vaihteistosta vetopyörästöön. Suoraan hyllystä auton moottoriöljy ja auton muut voiteluaineet merkeiltä Fixus, Valvoline, Mobil, Castrol, Liquimoly ja King"

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus