AUTON JARRUT

JVOK Suosittelee

"Auton jarrut ovat tärkeä huoltaa. Vaihtamalla auton jarrupalat ennen niiden kulumista loppuun vältät jarrulevyjen vaurioitumisen ja autosi pysyy turvallisena ajaa. Järvenpään Varaosakeskuksesta löydät suoraan hyllystä ensiasennuslaatua vastaavat varaosat pieneen tai suureen jarruremonttiin. Edustamme merkkejä Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg ja NK Brake Calibers."

Auton jarrujen yleisiä kulutusosia ovat jarrupalat, jarrulevyt ja jarrusatulat.

Jarrupalojen kulutuspinnan määrä on hyvä tarkastaa säännöllisesti esimerkiksi muiden huoltotöiden yhteydessä.

Mikäli kulutuspintaa jäljellä on vain muutama millimetri, ovat palat aika uusia (uutena kulutuspinnan paksuus noin 10 millimetriä).

Uudempien autojen jarrupaloissa on kiinni erillinen kulumisen tunnistin joka ilmoittaa, kun on aika uusia jarrupalat (uusiessa jarrupaloja kannattaa uusia myös tunnistin).

Ajotavasta ja -ympäristöstä riippuen auton jarrupalat ovat tarpeen uusia noin 60 000 kilometrin välein (ja jarrulevyt noin 100 000 kilometrin välein).

VANHAT JARRUSATULAT OVAT RAHANARVOISIA

Toimitamme ja myymme laadukkaita NK ja Budweg vaihtojarrusatuloita.

Osta uudenveroiseksi kunnostetut NK tai Budweg vaihtojarrusatulat, otamme vanhat jarrusatulasi vaihdossa.

Vaihto-osan hyvitys huomioidaan hinnassa ja säästät selvää rahaa.

Kierrätys kannattaa ja ympäristö kiittää.

Edustamme merkkejä Ate, Ferodo, Zimmerman, Road House, K27, Budweg ja NK Brake Calibers

Kun autosi jarrut tarvitsevat huoltoa, suuntaa nokka kohti Järvenpään Varaosakeskusta.

Myymälässämme on laaja valikoima ensiasennuslaatua vastaavia jarruosia suoraan hyllystä.

Jarruviat kannattaa aina huoltaa pikaisesti kuntoon.

VARAA HUOLTO

JARRUPALAT (AUTON JARRUT)

Auton jarrupalat ovat auton yleisimpiä kulutusosia. Kun auton jarrut tarvitsevat uusimista, Järvenpään Varaosakeskus suosittelee laadukkaita alkuperäislaatua vastaavia jarrupaloja.

Laadukkaat ja alkuperäislaatua vastaavat jarrupalat takaavat auton jarrujen turvallisen toiminnan haastavissakin olosuhteissa. Lisäksi auton jarrutusääni säilyy hiljaisena, jarrupölyn määrä vähäisenä ja kulutuskestävyys hyvänä.

Mikäli autoa ajaessa ja erityisesti autolla jarruttaessa kuulet rohisevaa ääntä, ovat auton jarrupalat ja mahdollisesti myös jarrulevyt kuluneet loppuun. Häiritsevä rohina kielii siitä, että auton jarrupaloja ei ole uusittu riittävän ajoissa.

Auton jarrupaloissa on noin 10 millimetrin paksuinen kulutuspinta. Auton jarrupalojen kulutuspinnan kuluessa loppuun paljastaa se altaan metallisen aluslevyn.

Aluslevyn reunoilla olevilla metallisilla sakaroilla jarrupalat kiinnitetään jarrusatulaan.

Auton jarrupalan kuluessa loppuun ja metallisen aluslevyn lopulta osuessa toiseen metalliin, jarrulevyyn, kuuluu voimakasta rohisevaa ääntä.

Mikäli kuulet tämän äänen, on syytä ensitilassa huollattaa auton jarrut kuntoon, sillä auto ei enää ole turvallinen ajaa.

Auton jarrulevyjen vaihto voi myös olla tarpeellista, koska jarrupalan metallisen aluslevyn osuminen auton jarrulevyyn on saattanut kuluttaa jarrulevyn käyttökelvottomaan kuntoon.

Auton Jarrut | Järvenpään Varaosakeskus | Fixus Järvenpää

JARRULEVYT (AUTON JARRUT)

Auton jarrupalojen lisäksi auton jarrulevyjen kunto on syytä tarkastaa ja tarpeen mukaan vaihtaa aina jarrupalojen vaihdon yhteydessä.

Auton jarrulevyihin on merkitty niiden vähimmäispaksuus. Auton jarrulevyt eivät saa kulua merkittyä vähimmäispaksuutta ohuemmiksi.

Jarrulevyssä jäljellä olevan kulutuspinnan mittaaminen onnistuu esimerkiksi työntömittatyökalulla. Mittaaminen kannattaa tehdä muutamasta eri kohdasta, jotta mahdolliset epätasaisuudet havaitaan.

Voimakas epätasaisuus tosin tuntuu jo jarruttaessa auton jarrupolkimessa saakka. Auton jarrulevy on samalla hyvä tarkastaa mahdollisten halkeamien varalta.

Joskus jarrulevyn ja jarrupalan väliin pääsee pieniä kiviä ja näistä voi jäädä jarrulevyyn pintanaarmuja. Kevyet pintanaarmut eivät kuitenkaan ole haitaksi.

Auton jarrulevyn kuluessa jarrulevyn ulkoreunaan muodostuu reunaan ohut kieleke, koska jarrupala ei kuluta jarrulevyä kauttaaltaan.

Mikäli jarruhuollon yhteydessä auton jarrulevyssä on selvä kieleke, mutta muutoin jarrulevyssä on vielä pintaa vielä jäljellä, kannattaa jarrulevy uusia.

Kieleke jarrulevyn ulkoreunassa kuluttaa uudet auton jarrupalat epätasaisesti ja voi jopa vaurioittaa jarrupaloja, jarrusatulan männän puristaessa uusia jarrupaloja osin levyn kielekettä vasten ja osin jarrulevyn keskikohtaa vasten, jarrupalan jäädessä vinoon.

Kulunut ja vanha auton jarrulevy on kannattaa tänä päivänä uusia ja kierrättää vanha.

Uuden auton jarrulevyn kustannus on likimain sama kuin vanhan kunnostus.

Mikäli autosi jarrulevyt ovat kuluneet, suosittelemme vaihtamaan kaikki auton jarrulevyt ja jarrupalat samalla kertaa, jotta jarrut toimivat huollon jälkeen tasaisesti ja turvallisesti ilman ikäviä yllätyksiä.

JARRUSATULAT (AUTON JARRUT)

Auton jarrusatulassa on yksi tai useampi hydraulisylinteri. Jarrupolkimen voimasta hydraulisylintereiden sisällä olevat männät liikkuvat ja puristavat auton jarrupaloja auton jarrulevyjä vasten.

Auton jarrusatulat eivät puhdistamisen ja liikkuvien osien herkistelyn lisäksi juuri tarvitse muuta huoltoa. Voimakkaasti likaantuneet jarrusatulat on hyvä varoen puhdistaa esimerkiksi teräsharjalla ja ilmanpaineella.

Erityistä varovaisuutta tulee noudattaa jarrusatuloiden hydraulisylintereiden tiivisterenkaiden kanssa. Terävän esineen osuminen tiivisterenkaaseen rikkoo kumin ja sylinterin sisälle pääsee likaa ja kosteutta.

Lian ja kosteuden pääseminen jarrusylinteriin voi jumiuttaa jarrut ja ruostuttaa sylinteriputken. Auton jarrusatulan ruostuneen sylinteriputken mäntä ei enää liiku vapaasti sylinterin sisällä ja koko satula on tarpeen uusia.

Mikäli auton jarrusatulan tiivisteosa rikkoutuu, on se hyvä pikaisesti uusia.

 

MIKÄLI AUTOSI JARRUT KAIPAAVAT UUSIMISTA OTA YHTEYTTÄ JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUKSEEN JA TIEDUSTELE OSIEN TAI OSIEN JA VAIHTOTYÖN HINTAA.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON MOOTTORIÖLJY

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälässä on laaja valikoima auton moottoriöljyjä ja muita laadukkaita voiteluaineita vaihteistosta vetopyörästöön. Suoraan hyllystä auton moottoriöljy ja auton muut voiteluaineet merkeiltä Fixus, Valvoline, Mobil, Castrol, Liquimoly ja King"
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton moottorin jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kokeilemaan pitkän huoltovälin Valvolinen jäähdytysnestettä, joka sopii ja on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta merkistä tai vuosimallista. Valvoline Maxlife moottorin jäähdytysneste todella sopii kaikkiin autoihin"
AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Auton alusta - Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löydät suoraan hyllystä kattavan valikoiman erilaisia auton alustan osia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Pyöränlaakerit merkeiltä FAG ja SNR (vastaa alkuperäislaatua) ja Ruville sekä K27 (hyvälaatuinen edullisempi vaihtoehto),"
AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Auton jarruneste - vaihtamalla auton jarrunesteet ja auton kytkinnesteet säännöllisesti pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Järvenpään Varaosakeskuksesta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ja eri merkkisiä auton jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5, DOT 5+"

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus