AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton moottorin jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Kokeile pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Valvoline Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta merkistä tai vuosimallista."
VALVOLINE MAXLIFE AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

Riippumatta autosi merkistä tai vuosimallista, Valvoline Maxlife auton moottorin jäähdytysneste antaa moottorisi jäähdytysjärjestelmälle pitkäkestoista jäähdytystehoa ja suojaa. Tämän jäähdytysnesteen kanssa et voi valita väärin tai tehdä virhettä.

Valvoline on jatkokehittänyt patentoimansa Valvoline Maxlife auton moottorin jäähdytysnesteen koostumusta. Kehitystyön tuloksena on syntynyt kaikkiin autoihin sopiva auton moottorin jäähdytysneste MaxLife Coolant AF, joka suojaa autosi moottorin tehokkaasti ja pitkään.

Valvoline MaxLife jäähdytysneste on etyleeniglykoli -pohjainen seos. Seoksen kehityksessä on käytetty Valvolinen Alugard® lisäainetta. Lisäaine parantaa jäähdytysnesteen suorituskykyä etenkin sekoittaessa muiden jäähdytysneisteiden kanssa.

50/50 sekoitussuhteella Valvoline Maxlife suojaa moottorit kylmän talven pakkasilta ja kuumien kesäpäivien kiehumisilta. Paras korroosiosuoja saavutetaan käyttämällä seostä välillä 40% – 70%. Paras pakkasenkesto saavutetaan käyttämällä 70% seosta.

VALVOLINE MAXLIFE MOOTTORIN JÄÄHDYSNESTEEN TÄRKEIMMÄIN OMINAISUUDET
  • Se suojaa tehokkaasti autosi jäähdytysjärjestelmän valurauta- ja alumiiniosat korroosiolta ja epäpuhtauksilta
  • Se suojaa ja voitelee moottorin tiivisteet ja letkut
  • Se sopii niin kaikkiin autoihin, myös raskaankaluston käyttöön
  • Siinä on pitkäikäinen Long-life koostumus (jopa 7 vuotta)
  • Siinä on ylivoimainen lämmönsiirtokyky
  • Se on kehitetty pidentämään auton jäädytysjärjestelmän elinikää
  • Se on sekoituskelpoinen lähes kaikkien jäähdytysnesteiden kanssa
  • Yksi väri kaikkiin autoihin – punainen
Valvoline Maxlife Jäähdytinneste | Järvenpään Varaosakeskus
Valvoline Maxlife AF Jäähdytinneste sopii kaikkiin autoihin
VALVOLINE MAXLIFE AF JÄÄHDYTINNESTE SOPII NIIN ALUMIINIMOOTTOREIHIN KUIN VALURAUTAMOOTTOREIHIN

Valvolinen Maxlife auton moottorin jäähdytysneste sisältää yhtä lailla valurautaa ja alumiinia tehokkaasti suojaavia lisäaineita. Lisäaineet suojaavat yhtälailla myös moottorin kumiosia kuten letkuja, o-renkaita ja tiivisteitä. Valvolinen Maxlife auton moottorin jäähdytysneste luokitellaan koostumukseltaan Long-Life kategoriaan. Jäähdytysnesvaihtoväli on 7 vuotta tai 500 000km (normaali moottorin jäähdytysnesteen vaihtoväli on noin 3 – 4 vuotta).

YLEISTÄ TIETOA AUTON MOOTTORISSA KÄYTETTÄVÄSTÄ JÄÄHDYTYSNESTEESTÄ

Jäähdytysnestettä käytetään auton moottorin jäähdystysjärjestelmässä. Kiertäessään auton moottorin jäähdystysjärjestelmässä jäähdytysnesteen tärkein tehtävä on siirtää lämpöä pois moottorista ja ylläpitää moottorin lämpötila oikealla tasolla.

Auton moottorin jäähdytysnesteen lämpö pyritään pitämään lämpötilassa noin 90 celsiusta. Lämmönsiirron kannalta paras auton moottorin jäähdytysneste olisi vesi, mutta sellaisenaan vettä ei kuitenkaan voida käyttää. Vesi aiheuttaa syöpymistä ja korroosiota auton moottorin osissa ja vesi jäätyy pakkasella. Siksi auton moottorin jäähdytysnesteenä tulee käyttää glykolin ja veden seosta. Paras pakkaskestävyys saadaan käyttämällä 50/50 seosta.

Markkinoilla olevissa auton moottorin pakkasnesteissä käytetään useita erilaisia lisäaineita. Lisäaineiden tarkoitus on parantaa auton moottorin jäähdytysnesteen ominaisuuksia. Tästä huolimatta kaikilta epäpuhtauksilta ei voida välttyä. Epäpuhtauksia syntyy moottorin vanhetessa ja sitä käytettäessä. Epäpuhtauksien lisäksi ikääntyessä auton moottorin jäähdytysneste menettää suojaavia ominaisuuksia. Siksi jäähdytysneste tulee vaihtaa säännöllisesti.

Paljon epäpuhtauksia sisältävä vanha jäähdytysneste ei enää suojaa moottoria ja voi jopa johtaa jäähdytinkennon tukkeutumiseen. Auton moottorin jäähdytysneste tulisikin vaihtaa noin 3-4 vuoden välein ja vuosittain tarkastaa riittävä nesteen määrä ja pakkasen kestävyys, erityisesti ennen talven tuloa. Nesteen yleisen kunnon voi jokainen tarkastaa silmämääräisesti, mutta varminta on tuoda auto huoltoon ja antaa ammattilaisen tarkastaa nesteen kunto nykyaikaisilla mittauslaitteilla.

Vanhaan auton moottorin jäähdytysnesteeseen muodostuneet epäpuhtaudet tekevät jäähdytysnesteestä sähköä johtavan. Kun auton moottorin jäähdytysneste johtaa sähköä, muodostuu moottorin metalliosien välille jännite. Tämä jännite aiheuttaa eräänlaista sähkökemiallista korroosiota ja kuluttaa moottorin eri osia. Huomioithan, että käytetty auton moottorin jäähdytysneste on ongelmajätettä. Se tulee pitää erillään muista nesteistä toimittaa ongelmajätteiden keräyspisteeseen.

 

Varaa autollesi huolto ja vaihda laadukkaat Valvoline Maxlife jäähdytysnesteet iimeistään ennen talven pakkasia – toimitamme vanhat nesteet oikeaoppisesti kierrätykseen.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Auoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan osia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Pyöränlaakerit merkeiltä FAG ja SNR (vastaa alkuperäislaatua) ja Ruville sekä K27 (hyvälaatuinen edullisempi vaihtoehto),"
AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Auton jarruneste - vaihtamalla auton jarrunesteet ja auton kytkinnesteet säännöllisesti pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Järvenpään Varaosakeskuksesta löydät monipuolisen valikoiman erilaisia ja eri merkkisiä auton jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5, DOT 5+"
PHILIPS AUTON POLTTIMOT

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Philips RacingVision +150% auton polttimoita kaikkiin autoihin. Philips RacingVision auton halogen-polttimot antavat lisää valoa, lisää kirkkautta ja heikentämättä merkittävästi polttimon käyttöikää"
THULE AUTON KATTOTELINEET

JVOK Suosittelee

"Thule auton kattotelineet helpottavat arkea. Niiden avulla voit ottaa matkaasi mitä haluat ja autoosi jää sisälle reilusti enemmän tilaa. Polkupyörät, sukset, juomakorit tai vaikka kanootti. Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Thule auton kattotelineitä - niillä homma onnistuu, etkä tarvitse isompaa autoa"
AUTONPESUAINE

JVOK Suosittelee

"Autonpesuaine GROJET Gr-260 on emäksinen, liuotinta korvaava pesuainetiiviste ajoneuvokaluston, työkoneiden, veneiden, asuntovaunujen, kuormapeitteiden ja hallitilojen pesuun. Biologisesti hajoava Grojet on suunniteltu kohteisiin, joissa perinteisen liuottimen käyttö ei ole mahdollista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus