AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."

Auton jäähdytysneste tulisi vaihtaa noin 3 – 4 vuoden välein ja säännöllisesti tarkistaa jäähdytysnesteen määrä sekä pakkasenkestävyys.

Vanhan jäähdytysnesteen sekaan pääsee epäpuhtauksia, jotka heikentävät jäähdytysnesteen ominaisuuksia.

Vanha jäädytysneste esimerkiksi kovettaa moottorin kumiosat ja aiheuttaa korroosiota, eli myös moottorin metalliosat kuluvat.

Huomioithan, että auton vanha jäähdytysneste on ongelmajätettä ja tulee toimittaa asianmukaiseen keräyspisteeseen.

Auton moottorin jäähdytysneste | Järvenpään Varaosakeskus Oy

VALVOLINE MAXLIFE JÄÄHDYTYSNESTE ALUMIINIMOOTTOREIHIN JA VALURAUTAMOOTTOREIHIN

Takaisin ylös

Riippumatta autosi merkistä tai vuosimallista, Valvoline Maxlife auton jäähdytysneste antaa autosi jäähdytysjärjestelmälle pitkäkestoista jäähdytystehoa ja suojaa.

Paras KORROOSIOSUOJA saavutetaan käyttämällä seosta välillä 40% – 70%.

Paras PAKKASENKESTO saavutetaan käyttämällä 70% seosta.

  • Sopii KAIKKIIN autoihin (myös raskaskalusto)

  • Suojaa jäähdytysjärjestelmän valurauta- ja alumiiniosat korroosiolta ja epäpuhtauksilta

  • Suojaa ja voitelee moottorin tiivisteet ja letkut

  • Pitkäikäinen Long-life koostumus

  • Jäähdytysnesteen vaihtoväli jopa 7 vuotta

  • Kehitetty pidentämään auton jäädytysjärjestelmän elinikää

Valvolinen Maxlife auton jäähdytysneste sisältää niin valurautaa kuin alumiinia suojaavia lisäaineita.

Lisäaineet suojaavat yhtälailla myös moottorin kumiosia kuten letkuja, o-renkaita ja tiivisteitä.

Valvolinen Maxlife auton jäähdytysneste luokitellaan koostumukseltaan Long-Life kategoriaan.

Valvoline Maxlife jäähdytysnesteen VAIHTOVÄLI JOPA 7 vuotta tai 500 000km (normaali jäähdytysnesteen vaihtoväli noin 3 – 4 vuotta).

Valvoline on jatkokehittänyt patentoimansa Valvoline Maxlife auton jäähdytysnesteen koostumusta. Kehitystyön tuloksena on syntynyt kaikkiin autoihin sopiva auton jäähdytysneste MaxLife Coolant AF, joka suojaa autosi moottorin tehokkaasti ja pitkään.

Valvoline MaxLife jäähdytysneste on etyleeniglykoli -pohjainen seos. Seoksen kehityksessä on käytetty Valvolinen Alugard® lisäainetta.

Lisäaine parantaa jäähdytysnesteen suorituskykyä etenkin sekoittaessa muiden jäähdytysneisteiden kanssa.

50/50 sekoitussuhteella Valvoline Maxlife suojaa moottorit kylmän talven pakkasilta ja kuumien kesäpäivien kiehumisilta.

YLEISTÄTIETOA AUTON JÄÄHDYTYSNESTE

Takaisin ylös

  • Auton jäähdytysneste SIIRTÄÄ LÄMPÖÄ POIS moottorista

  • Auton jäähdytysneste ylläpitää moottorin lämpötilan OIKEALLA TASOLLA

Auton jäähdytysneste pyritään pitämään noin 90 celsiusasteen lämpötilassa. Lämmönsiirron kannalta paras auton moottorin jäähdytysneste olisi vesi, mutta ymmärrettävästi sellaisenaan vettä ei voi käyttää.

Vesi aiheuttaa syöpymistä ja korroosiota auton moottorin osissa ja vesi jäätyy pakkasella. Siksi auton moottorin jäähdytysnesteenä tulee käyttää glykolin ja veden seosta. Yleisesti PARAS PAKKASENKESTÄVYYS saadaan käyttämällä 50/50 seosta.

Auton jäädytysneste sisältää yleensä useita erilaisia lisäaineita. Lisäaineiden tarkoitus on parantaa auton jäähdytysnesteen ominaisuuksia. Tästä huolimatta kaikilta EPÄPUHTAUKSILTA EI VOI VÄLTTYÄ.

Epäpuhtauksia syntyy väistämättä jäähdytysnesteen sekaan moottorin vanhetessa ja sitä käytettäessä. Epäpuhtauksien lisäksi ikääntyessään auton jäähdytysneste menettää suojaavia ominaisuuksia. Siksi jäähdytysneste TULEE VAIHTAA SÄÄNNÖLLISESTI.

Vanha, paljon epäpuhtauksia sisältävä jäähdytysneste, ei enää suojaa moottoria ja voi esimerkiksi aiheuttaa jäähdyttäjän kennon TUKKEUTUMISEN. Auton jäähdytysneste tulisikin vaihtaa noin 3-4 vuoden välein ja vuosittain tarkastaa RIITTÄVÄ MÄÄRÄ sekä PAKKASENKESTÄVYYS, erityisesti ennen talven tuloa.

Vanhaan auton jäähdytysnesteeseen muodostuneet epäpuhtaudet tekevät jäähdytysnesteestä sähköä johtavan. Kun auton moottorin jäähdytysneste johtaa sähköä, muodostuu moottorin metalliosien välille jännite. Tämä jännite aiheuttaa eräänlaista sähkökemiallista korroosiota ja kuluttaa moottorin eri osia.

Nesteen yleisen kunnon voi jokainen tarkastaa silmämääräisesti, mutta varminta on tuoda auto huoltoon ja antaa ammattilaisen tarkastaa nesteen kunto nykyaikaisilla mittauslaitteilla.

HUOM! Kun vaihdat autoosi uudet jäähdytysnesteet huomioithan, että KÄYTETTY JÄÄHDYTYSNESTE ON AINA ONGELMAJÄTETTÄ. Vanha jäähdytysneste tulee pitää erillään muista nesteistä ja toimittaa asianmukaiseen ONGELMAJÄTTEIDEN KERÄYSPISTEESEEN.

Related Products

PHILIPS POLTTIMOT

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Philips polttimoita kaikkiin autoihin. Philips polttimot antavat autollesi ensiasennuslaatua vastaavaa kestävyyttä ja lisää kirkkautta. Philipsiltä myös korkealaatuiset xenon polttimot. Tutustu valikoimaan."
THULE KATTOTELINEET

JVOK Suosittelee

"Thule kattoteline ja Thule taakkateline helpottavat arkea. Voit ottaa matkaasi mitä haluat ja sisälle jää tilaa myös matkustajille. Polkupyörät, sukset, juomakorit tai vaikka kanootti. Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Thule telineitä - niillä homma onnistuu, etkä tarvitse isompaa autoa. Uutuutena Thule EVO jalkasarjat!"
AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Suoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan varaosia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Kaikki alusta osat edullisesti myös asennettuna. "
AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda jarruneste ja kytkinneste säännöllisesti. Näin pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman eri valmistajien jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5.1, DOT 5+"
AUTON PESUAINE

JVOK Suosittelee

"Autonpesuaine GROJET Gr-260 on emäksinen, liuotinta korvaava pesuainetiiviste ajoneuvokaluston, työkoneiden, veneiden, asuntovaunujen, kuormapeitteiden ja hallitilojen pesuun. Biologisesti hajoava Grojet on suunniteltu kohteisiin, joissa perinteisen liuottimen käyttö ei ole mahdollista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus