AUTON MOOTTORIÖLJY

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälässä on laaja valikoima auton moottoriöljyjä ja muita laadukkaita voiteluaineita vaihteistosta vetopyörästöön. Moottoriöljyt ja muut auton voiteluaineet suoraan hyllystä merkeiltä Fixus, Valvoline, Mobil, Castrol, Liquimoly ja King."

Moottoriöljy, kuten auton muutkin voiteluaineet, tulee tarkastaa ja vaihtaa säännöllisesti.

Meiltä löydät autoosi laadukkaat moottoriöljyt merkeiltä Ardeca, Fixus, Valvoline, Mobil, Castrol, LIQUI MOLY ja King suoraan hyllystä.

Kysy autollesi oikea moottoriöljy rekisterinumerolla.

Myös öljynvaihto Järvenpäässä onnistuu joustavasti.

Myymälämme yhteydessä (samassa rakennuksessa) toimii osaava ja edullinen huolto & korjaamo.

MOOTTORIÖLJY JA MUUT VOITELUAINEET

Mikäli olet itse huoltamassa autoasi ja auton moottoriöljy on aika vaihtaa, ota yhteyttä.

Kerromme nopeasti rekisterinumeron perusteella, mikä moottoriöljy sopii juuri sinun autoon.

Kun olet vaihtamassa moottoriöljy, on samalla on syytä vaihtaa myös suodattimet ja tarkastaa myös muut öljyt. Kannattaakin samalla kertaa selvittää, mitkä kaikki öljyt ovat tarpeen vaihtaa.

Olemme myyneet moottoriöljyjen ja suodattimien laatumerkkejä jo yli 25 vuotta.

Kun ostat ja vaihdat itse tai vaihdatat autosi öljyt säännöllisesti Järvenpään Varaosakeskuksessa voit luottaa, että autosi moottori toimii luotettavasti ja pysyy pitkään hyvässä kunnossa.

Muista, että vanha moottoriöljy on ongelmajätettä ja tulee kierrättää asianmukaisesti. Katso sinua lähin vaaralliseen jätteen vastaanottopiste.

AUTOHUOLLON YHTEYDESSÄ VAIHDETTAVAT / TARKASTETTAVAT ÖLJYT

Moottoriöljy

Vaihteistoöljy

Peräöljy / vetopyörästö-öljy

Ohjaustehostajan öljy

Fixus öljyt

Takaisin ylös

FIXUS 5W-40 HIGH PERFORMANCE TÄYSSYNTEETTINEN MOOTTORIÖLJY

Auton moottoriöljy | Fixus moottoriöljy | Fixus 5w-40 | Järvenpään Varaosakeskus
Fixus 5w-40 | Järvenpään Varaosakeskus
 • Pakkauksen koko: 5 LITRAA

 • KYSY HINTA VARAOSAMYYNNISTÄ PUH. 092917254

 • Moottoriöljyn viskositeetti: 5W-40

 • Sopii ympärivuotiseen käyttöön

 • Sopii bensiinimoottoreihin

 • Sopii dieselmoottoreihin

FIXUS 5W-40 (High Performance) moottoriöljy luokitukset: API SN, SM/CF, ACEA A3/B4, MB 229.3, BMW Longlife 98, Porsche, VW 502.00/505.00

Fixus öljyt suojaavat moottoria ennenaikaiselta kulumiselta ja ehkäisee karstan muodostumista.

Fixus 5W-40 moottoriöljy on laadukas täyssynteettinen öljy nykyaikaisiin auton moottoreihin. Kehittynyt lisäaineistus varmistaa, että tällä öljyllä voitelu pelaa heti aamun ensimmäisestä startista, myös talvella.

Meillä on hyviä kokemuksia siitä, että Fixus öjyt soveltuvat erinomaisesti ympärivuotiseen käyttöön niin bensiinimoottoreihin kuin dieselmoottoreihin.

Korkealaatuinen täyssynteettinen Fixus 5W-40 moottoriöljy auttaa pienentämään polttoaineen kulutusta ja antaa kestävää suojaa myös korkeissa lämpötiloissa.

Lisää moottoriöljyä aina autovalmistajan ohjeistuksen mukaisesti ja vaihda öljyt säännölllisesti sekä riittävän usein.

MOOTTORIÖLJYN VAIHTOVÄLI

Takaisin ylös

MITEN USEIN MOOTTORIÖLJY KANNATTAA VAIHTAA?

Moottoriöljyn vaihtoväli määritellään ajetun kilometrimäärän mukaan. Yleensä se on noin 15000-25000 kilometriä. Autokohtainen tarkka moottoriöljyn vaihtoväli käy ilmi auton mukana toimitettavasta tehtaan ohjekirjasta.

Nykyaikaisissa, pitkän öljynvaihtovälin henkilöautojen bensiini- ja dieselmoottoreissa, on järjestelmä joka automaattisesti ilmoittaa lähestyvästä öljyhuollon tarpeesta. Laadukkaita täyssynteettisiä voiteluaineita käyttäessä voidaan auton moottoriöljyn vaihtovälinä pitää autonvalmistajan suosittelemaa kilometrimäärää.

Mikäli ajoneuvolla ajetaan vähemmän, on moottoriöljyn vaihto hyvä tehdä vuosittain. Säännöllinen öljyhuolto takaa auton varman toiminnan ja pitkän käyttöiän.

MIKSI MOOTTORIÖLJY PITÄÄ VAIHTAA?

Auton moottorin käydessä öljyn sekaan pääsee epäpuhtauksia, jotka hiljalleen heikentävät öljyn ominaisuuksia.

Epäpuhtauksien moottoria vahingoittavalta vaikutukselta vältytään vaihtamalla auton moottoriöljy riittävän usein ja säännöllisesti. Auton käyttöolosuhteet vaikuttavat epäpuhtauksien määrään. Kylmä talvi, hiekkaiset pölyävät tiet tai erittäin raskas kuormitus asettavat auton moottoriöljylle ja öljyn vaihtovälille ankaria laatuvaatimuksia.

Auton moottoriöljyn tärkein tehtävä on pitää moottorin sisuskalut puhtaana ja ehkäistä moottorin kuluminen. Vaikka käytössä jokaisen auton moottoriöljyn ominaisuudet heikkenevät, korkealaatuisen auton moottoriöljyn ominaisuudet säilyvät silti pidempään ja näin mahdollistavat pidemmän öljynvaihtovälin.

On hyvä muistaa, että laadukkainkaan auton ilmansuodatin ei pysty erottamaan kaikkia ilmassa olevia mikroskooppisen pieniä pölyhiukkasia.

MOOTTORIÖLJYN LISÄÄMINEN

Takaisin ylös

NÄIN TARKASTAT JA LISÄÄT AUTOOSI MOOTTORIÖLJYÄ

 1. Sammuta auton moottori ja anna moottoriöljyn hetki laskeutua
 2. Etsi moottoritilasta moottoriöljyn mittatikku
 3. Vedä moottoriöljyn mittatikku ulos ja pyyhi mittatikku puhtaaksi nukkaamattomalla kankaalla
 4. Työnnä mittatikku huolellisesti takaisin, aivan pohjaan saakka
 5. Vedä mittatikku uudelleen ulos suorassa linjassa ja pidä kangasta tikun alla
 6. Tarkasta mittatitikun asteikosta moottoriöljyn määrä
 7. Jos öljyn taso on mittatikun asteikossa alarajassa, tarkasta autosi ohjekirjasta mikä on alarajan ja ylärajan välinen ero (yleensä noin 0,5 litraa)
 8. Avaa auton moottoriöljyn täyttökorkki, lisää ohjekirjassa ilmoitettu määrä moottoriöljyä ja sulje öljyn täyttökorkki täytön jälkeen
 9. Odota hetki, jotta moottoriöljy ehtii valua öljypohjaan saakka
 10. Tarkasta mittatikun asteikosta moottoriöljyn taso uudelleen
 11. Lisää öljyä tarvittaessa ja lopuksi sulje täyttökorkki
Auton moottoriöljy | öljynvaihto Järvenpää | Järvenpään Varaosakeskus
Näin tarkastat ja lisäät autoosi moottoriöljyä | Järvenpään Varaosakeskus

Huom! Älä koskaan lisää moottoriöljyä liikaa. Mittatikun asteikon enimmäis- ja vähimmäistasojen ero on yleensä noin 0,5 litraa. Mikäli et ole asiasta varma, tarkasta oikea täyttömäärä autosi ohjekirjasta tai kysy asiaa myymälästämme. Voit myös lisätä moottoriöljyä pienen määrän kerrallaan ja tarkastaa öljyn määrä jokaisen lisäyksen jälkeen. Tällöin näet miten lisäykset muuttavat öljyn täyttömäärää mittatikun asteikolla. Odota aina hetki täyttöjen välissä. Moottoriöljyn lisääminen on parempi tehdä rauhassa, kuin hosuen.

MOOTTORIÖLJYN MÄÄRÄ VÄHENEE?

On normaalia, että aika ajoin auton moottoriin on tarpeen lisätä pieni määrä öljyä.

Yleisesti öljynkulutus vaihtelee autosta ja ajotyylistä toiseen, myös öljylaadun valinta vaikuttaa asiaan. Useimmat valmistajat suosittelevatkin tarkistamaan auton moottoriöljyn määrän säännöllisesti, jopa viikoittain.

Mikäli autosi on tuore tuttavuus, kannattaa varsinkin ensi alkuun tarkastaa auton moottoriöljyn määrä usein. Näin opit tuntemaan autosi moottoriöljyn kulutuksen. Mikäli et juuri koskaan tarkasta autosi moottoriöljyn määrää, otat riskin moottorisi mahdollisen rikkoutumisen kanssa.

Jos auton moottoriöljyn taso laskee mittatikun ylärajasta alarajaan ajettuasi alle 1500 kilometriä, moottorin kunto on hyvä erikseen tarkastuttaa huollossa.

MOOTTORIÖLJYN VISKOSITEETTI, ACEA-LUOKITUS, API-LUOKITUS

Takaisin ylös

MOOTTORIÖLJYN VISKOSITEETTI

Auton moottoriöljyn valinnassa on muistettava kaksi tärkeää seikkaa – oikea viskositeetti ja oikea laatuluokitus.

Auton moottoriöljyn viskositeetti eli SAE-luokka valitaan käyttöolosuhteiden ja moottorin valmistajan suositusten mukaan.

Ensimmäinen luku öljypakkauksen SAE-merkinnässä kertoo miten jäykkää öljy on kylmissä olosuhteissa. Mitä suuremmaksi arvossa mennään, sitä jäykemmäksi öljy kylmässä muuttuu. Tämän luvun perässä oleva luku kertoo miten jäykkää öljy on auton moottorin ollessa käyttölämmin.

Yleisesti täyssynteettiset auton moottoriöljyt ovat niin sanottuja multiviskositeettiöljyjä. Täyssynteettisillä moottoriöljyillä on hyvät kylmäkäynnistysominaisuudet ja tämän lisäksi ne säilyttävät voitelutehonsa myös korkeissa lämpötiloissa.

MOOTTORIÖLJYN ACEA-LAATULUOKITUS

API-luokituksen lisäksi on moni moottorivalmistaja kehittänyt omia kokeita, joissa määritellään auton moottoriöljylle asetettavia laatuvaatimuksia. ACEA on eurooppalainen autonvalmistajien yhteistyöjärjestö, jonka tehtävänä on kehittää auton moottoriöljyjen laatuluokitteluja erityisesti eurooppalaisiin käyttöolosuhteisiin.

Yleisesti ACEA-luokituksessa:

 • A-luokka tarkoittaa bensiinimoottoreita
 • B-luokka tarkoittaa dieselmoottoreita
 • C-luokka tarkoittaa katalysaattori- ja hiukkassuodattimilla varustettuja moottoreita
 • E-luokka tarkoittaa yksinomaan raskasta kalustoa

MOOTTORIÖLJYN API-LUOKITUS

API-luokitus (American Petroleum Institute) ilmaisee minkälaiselle auton moottorille öljy on tarkoitettu.

API-luokituksen yhteydessä S-kirjain ilmoittaa sopivuuden bensiinimoottorille ja C-kirjain diesel-moottoreille. S:ää seuraava J-kirjain ilmoittaa öljyn laadun. Mitä kauempana aakkosissa kirjain on, sitä vaativammat moottoritestit auton moottoriöljy on läpäissyt ja sitä laadukkaampaa auton moottoriöljy käytönnössä on.

API GL YLEISET MÄÄRITYKSET

 • API GL-1 – ilman korkeapainelisäaineistusta
 • API GL-2 ja GL-3 – lievästi lisäaineistettu
 • API GL-4 – runsaasti lisäaineistettu (yleisin käsivalintaisissa vaihteistoissa)
 • API GL-5 – erittäin voimakkaasti lisäaineistettuöljy (vaihteistoissa ja hypoidivetopyörästöissä)

Auton vaihteiston ja vetopyörästön öljyjä valittaessa on tärkeää käyttää suositellun GL-luokituksen öljyä. API GL-5-luokan öljyn käyttö vaihteistossa, jonka suositus on API GL-4, voi aiheuttaa muun muassa synkronoinnin hidastumista.

API-luokitus ei koske automaattivaihteistoöljyjä. Vaihteiston valmistaja määrittää käytettävälle öljylle yleiset tai tarkemmat erikoisvaatimukset.

VAIHTEISTOÖLJY JA VETOPYÖRÄSTÖ-ÖLJY

Takaisin ylös

MITÄ TULEE HUOMIOIDA AUTON VAIHTEISTOÖLJYN JA VETOPYÖRÄSTÖ-ÖLJYN KANSSA?

Auton vaihteistoöljyä valittaessa on otettava huomioon oikea SAE-luokka ja laatu. Vaihteistoöljy valitaan käyttöolosuhteet ja valmistajan vaatimukset huomioiden. Vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyjen API-luokituksen tunnuskirjaimet ovat GL.

Valittaessa sopivaa vaihteisto- ja vetopyörästö-öljyä on aina tarkistettava vaatimus GL-luokasta, viskositeetista ja muista mahdollisista vaatimuksista. Laatuvaatimuksen voi tarkastaa auton mukana tulevasta ohjekirjasta tai soittamalla myymäläämme.

Käsivalintaisen (manuaali) auton vaihteistoöljyn laatuvaatimus saattaa olla API GL-1, GL-4, GL-5. Automaattivaihteisen auton vaatimus on tietyntyyppinen automaattivaihteistoöljy.

API GL YLEISET MÄÄRITYKSET (manuaalivaihteinen auto)

 • API GL-1 – ilman korkeapainelisäaineistusta
 • API GL-2 ja GL-3 – lievästi lisäaineistettu
 • API GL-4 – runsaasti lisäaineistettu (yleisin käsivalintaisissa vaihteistoissa)
 • API GL-5 – erittäin voimakkaasti lisäaineistettuöljy (vaihteistoissa ja hypoidivetopyörästöissä)

Auton vaihteiston ja vetopyörästön öljyjä valittaessa on tärkeää käyttää suositellun GL-luokituksen öljyä. API GL-5-luokan öljyn käyttö vaihteistossa, jonka suositus on API GL-4, voi aiheuttaa muun muassa synkronoinnin hidastumista.

API-luokitus ei koske automaattivaihteistoöljyjä. Vaihteiston valmistaja määrittää käytettävälle öljylle yleiset tai tarkemmat erikoisvaatimukset.

SYNTEETTINEN VS. MINERAALIPOHJAINEN MOOTTORIÖLJY

Takaisin ylös

SYNTEETTINEN MOOTTORIÖLJY NYKYAIKAISIIN JA MINERAALIPOHJAINEN MOOTTORIÖLJY VANHOIHIN AUTOIHIN

Synteettistä auton moottoriöljyä suositellaan käytettäväksi kaikissa nykyaikaisissa katalysaattoriautoissa. Mineraalipohjainen moottoriöljy sopii lähinnä vanhoihin, esimerkiksi 60-luvun harrasteautoihin, joissa moottorin sisuskalujen välysten toleranssit olivat aivan eri luokkaa. Mineraalipohjainen moottoriöljy pysyy vanhojen autojen moottoreissa paremmin ”sisällä”, silti voiteluominaisuuden ollessa vanhoille moottoreille riittävät.

Nykyaikaiseen autoon ja autoiluun sen sijaan paras vaihtoehto on ehdottomasti synteettinen auton moottoriöljy. Synteettisen moottoriöljyn ominaisuudet ovat kaikin puolin paremmat. Synteettisen moottoriöljyn ominaisuudet esimerkiksi suojaavat moottoria käynnistyksessä ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Verrattuna mineraaliöljyyn, täyssynteettisellä auton moottoriöljyllä saavutetaan seuraava edut:

 • Paremmat lämpötilaominaisuudet
 • Parempi kulumissuoja
 • Vähemmän karstanmuodostusta
 • Vähemmän nakutusta
 • Vähemmän jälkikäyntiä
 • Parempi toimivuus kylmissä olosuhteissa
 • Pidempi käyttöikä
 • Pienempi moottoriöljyn kulutus
 • Pienempi polttoaineen kulutus

Mikäli tarvitset neuvoja moottoriöljyn vaihdossa, soita meille numeroon 092917254.

Kerromme mitkä auton moottoriöljyt sopivat juuri sinun autoon. Mikäli et vaihda öljyjä itse, tiedustele Fixus-merkkihuoltomme edullista öljyhuoltoa!

Related Products

AUTON ALUSTA

JVOK Suosittelee

"Suoraan hyllystä kattava valikoima erilaisia auton alustan varaosia kuten ylä- ja alatukivarsia, ylä- ja alapalloniveliä, kallistuksenvakaajan pystytankoja, raidetangon päitä sekä pyöränlaakereita. Kaikki alusta osat edullisesti myös asennettuna. "
AUTON JARRUNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda jarruneste ja kytkinneste säännöllisesti. Näin pidät järjestelmien toimintakyvyn kunnossa ja säästyt ylimääräisiltä korjauskustannuksilta. Meiltä löydät monipuolisen valikoiman eri valmistajien jarrunesteitä kaikkiin autoihin. Suoraan hyllystä DOT 4, DOT 5.1, DOT 5+"
AUTON PESUAINE

JVOK Suosittelee

"Autonpesuaine GROJET Gr-260 on emäksinen, liuotinta korvaava pesuainetiiviste ajoneuvokaluston, työkoneiden, veneiden, asuntovaunujen, kuormapeitteiden ja hallitilojen pesuun. Biologisesti hajoava Grojet on suunniteltu kohteisiin, joissa perinteisen liuottimen käyttö ei ole mahdollista."
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus