AUTON SYTYTYSTULPAT

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee bensiini- maakaasukäyttöisiin autoihin NGK ja Bosch sytytystulppia. NGK ja Bosch sytytystulpat edustavat korkeaa ensiasennuslaatua ja hyvää luotettavuutta. Myymälästämme löydät sopivat tulpat lähes jokaiseen autoon suoraan hyllystä. Kysy myös edullista asennusta."

Sytytystulpat löytyvät jokaisen BENSIINI- JA MAAKAASUKÄYTTÖISEN auton moottorista.

Mikäli yksikin sytytystulppa on vikaantuu, vaikuttaa se heti moottorin toimintaan.

Moottori voi KÄYDÄ EPÄTASAISESTI ”vajailla sylintereillä” tai KÄYNNISTYÄ HUONOSTI.

Kannattaa siis ennakoiden huomioida sytytystulppien vaihtoväli.

Muista myös tarkastaa sytytystulpan kiristysmomentti.

Kun autoon on aika tehdä sytytystulppien vaihto, suosittelemme panostamaan laatuun.

Uudet sytytystulpat kestävät autossasi melko pitkän matkan. Laadukkailla tulpilla auton moottori toimii kuten pitää niin kylmäkäynnistyksissä, tyhjäkäynnillä kuin kuormituksen alla. Lisäksi laadukkaat tulpat parantavat auton moottorin hyötysuhdetta.

Hyvät sytytystulpat antavat siis enemmän tehoa ja vääntöä, unohtamatta pienempää polttoaineenkulutusta sekä pienempiä päästöjä. Kun sytytystulppien vaihto on edessä, panostus laatuun maksaa itsensä varmasti takaisin.

TOIMITAMME NOPEASTI MINKÄ TAHANSA MERKIN SYTYTYSTULPAT

 • Minkä tahansa merkin tulpat nopeasti toimitettuna myymälään (pikatoimitus)

 • Myös erikoistulpat (ja puolat)

 • Kysy myös edullista asennusta

SYTYTYSTULPPIEN VAIHTOVÄLI

Takaisin ylös

Vaihda sytytystulpat ajoissa, auton huolto-ohjelman mukaisesti. Kun vaihdat sytytystulpat ajoissa, moottorin suorituskyky säilyy optimaalisena ja polttoaineenkulutus kurissa.

SUOSITELTU SYTYTYSTULPPIEN VAIHTOVÄLI ON YLEENSÄ NOIN 60 000km auton merkistä ja mallista sekä käytettävästä sytytystulpasta riippuen.

Sytytystulpat | Sytytystulppien vaihtoväli | Järvenpään Varaosakeskus
Huomioi sytytystulppien vaihtoväli | Järvenpään Varaosakeskus

Jos sytytystulppien vaihtoväli on reilusti ohitettu ja ajat kuluneilla vanhoilla tulpilla, moottorin teho ja vääntö heikkenevät sekä polttoaineenkulutus yhdessä päästöjen kanssa kasvavat.

Tulppien oikea vaihtoväli on tärkeää huomioida, koska käytössä tulpat kuluvat. Tulppien elektrodit kuluessaan pienenevät ja tulppien kärkiväli muuttuu suuremmaksi. Kipinä ei enää ole vahva, eikä myöskään polttoaineseoksen palaminen ole optimaalista. Epäpuhdas palaminen karstoittaa auton moottoria ja suorituskyky heikkenee.

Likainen ja karstoittunut moottori aiheuttaa puolestaan omat ongelmansa (näihin auttaa FORTE tuotteet). Runsas karstoittuminen voi esimerkiksi aiheuttaa myös virhesytytyksiä. Tällöin palamatonta polttoaineseosta pääsee auton katalysaattoriin ja tämä voi puolestaan rikkoa katalysaattorin.

Huomioi siis sytytystulppien vaihtoväli. Tulpat kannattaa siis vaihtaa ja mielellään ajoissa, ennen kuin tulee ongelmia.

Kun sytytystulppien vaihto on ajankohtaista, ota yhteyttä. Autamme oikean tulpan valinnassa ja tarkastamme autoosi sopivat sytytystulpat sekä tulppien vaihtovälin nopeasti rekisterinumerolla. Meiltä saat uudet tulpat edullisesti myös ASENNETTUNA.

SYTYTYSTULPPIEN VAIHTO (JA KIRISTYSMOMENTTI)

Takaisin ylös

HUOMIOI OIKEA KIRISTYSMOMENTTI

 • Kiristäessä liian suuri vääntömomentti voi vahingoittaa sytytystulppaa ja rikkoa tulpan kierteet

 • Vaihtaessasi sytytystulppia noudata aina valmistajan antamia ohjeita

”Kokemuksemme perusteella sytytystulppien yleisimmät viat ja toimintahäiriöt johtuvat väärästä kiristysmomentista”

Kun sytytystulppien vaihto tehdään käsituntumalta, ILMAN MOMENTTIAVAINTA, on vaikea arvioida sopiva sytytystulpan kiristysmomentti. Seurauksena tulppa voi kiristyä LIIAN KIREÄLLE. OIKEAN KIRISTYSMOMENTIN löydät uusien sytytystulppien myyntipakkauksesta tai valmistajan kotisivuilta. Mikäli et ole varma käsituntumalta kiristämisestä, suosittelemme aina tarkastamaan oikean kiristysmomentin ja käyttämään sopivaa momenttiavainta.

Jos sytytystulppien kiristys tehdään liian suurella voimalla ja tulppa väännetään liian tiukasti kiinni, on vaarana TULPAN RIKKOUTUMINEN katkeamalla. Kun sytytystulpan kiristysmomentti on liian suuri, voi tulpan runko myös kiertyä eikä tulppa enää toimi oikein. Kiristäessä liikaa alumiinisen sylinterikannen kierteet voivat myös korkata ja edessä on työläs kierteiden uusiminen. Liian kovalla kiristysmomentilla vaarana on myös tulppien ylikuumeneminen, elektrodien sulaminen tai jopa kallis moottorivaurio.

Mikäli puolestaan kiristysmomentti on liian pieni tai sytytystulppien vaihto tehdään käsituntumalta liian löysästi, voi tulppien kierteistä PÄÄSTÄ KARKUUN PURISTUSPAINEITA. Tämä aiheuttaa moottorin ylikuumenemista ja tehohäviötä. Löysälle jääneen tulpan eristinosa tai keskielektrodi voivat myös rikkoutua moottorin tärinästä.

Yhteenvetona – kun sytytystulppien vaihto on ajankohtaista, kiinnitä erityistä huomioita OIKEAAN KIRISTYSMOMENTTIIN. Meiltä saat autoosi uudet tulpat edullisesti, myös autoon vaihdettuna. Ota yhteyttä ja kysy hinta myynnistä.

”Muista huomioida sytytystulpan kiristysmomentti – älä kiristä liikaa”

NGK SYTYTYSTULPAT

Takaisin ylös

Myymälämme monipuolisesta valikoimasta löydät NGK sytytystulpat yli 150 erilaiseen autoon – suoraan hyllystä!

NGK SYTYTYSTULPAT – SUOSITUIMMAT MALLIT:

 • NGK Racing tulpat

 • NGK Iridium tulpat

 • NGK Laser tulpat

Lisätiedot NGK sytytystulpista löydät valmistajan sivuilta.

Auton sytytystulpat NGK Racing
NGK sytytystulpat | Järvenpään Varaosakeskus

NGK SYTYTYSTULPAT – VALMISTAJA

Japanilaisen NGK:n Euroopan markkinoiden valloitus alkoi vuonna 1990, kun NGK otti käyttöön Saksassa sijaitsevan Ratingenin teknisen tutkimus- ja kehityskeskuksen.

Nykyiseen markkina-asemaan on siivittänyt lukuisat innovatiiviset kehitysaskeleet ja sytytystulppien tasainen korkea laatu vuosi toisensa jälkeen. NGK:n kehitystyö ja tuotteiden laatu ovat palkittu useasti erilaisilla autonvalmistajien teollisuuspalkinnoilla.

Useat eurooppalaiset automerkit käyttävät NGK:n sytytystulppia ensiasennustulppana.

BOSCH SYTYTYSTULPAT

Takaisin ylös

Bosch sytytystulpat myymälämme runsaasta valikoimasta. Autosi moottorille optimoidut Bosch sytytystulpat kaikkiin kaikkiin merkkeihin ja malleihin.

BOSCH SYTYTYSTULPAT – SUOSITUIMMAT MALLIT:

 • Bosch Iridium tulpat (Platin Iridium, sopii myös kaasuautoihin)

 • Bosch Super tulpat

 • Bosch Super Plus tulpat

Lisätiedot Bosch sytytystulpista löydät valmistajan kansainvälisiltä sivuilta.

Bosch Sytytystulpat Järvenpään Varaosakeskuksesta
Bosch sytytystulpat | Järvenpään Varaosakeskus

BOSCH SYTYTYSTULPAT – VALMISTAJA

Saksalainen Bosch on valmistanut auton sytytystulppia jo yli 110 vuotta ja alun perin juuri Boschin sytytystulppiin kehittämä toimintaperiaate toimii edelleen – Bosch on nykypäivänäkin käytössä olevien sytystulppien keksijä.

Bosch valmistaa vuosittain maailmanlaajuisesti yli 350 miljoonaa sytytystulppaa ja tekee mittavaa yhteistyötä tunnettujen ajoneuvonvalmistajien kanssa, myös valmistaen usean automerkin ensiasennustulpat.

Bosch sytytystulpat pohjaavat suosionta tuotteiden erittäin korkeatasoiseen suorituskykyyn, erittäin hyvään luotettavuuteen ja tulppien jatkuvaan kehitystyöhön.

Related Products

FORTE PUHDISTUSAINE

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Forte moottorin puhdistusaineita ja lisäaineita. Forte pitää sisuskalut puhtaana ja hyvässä kunnossa. Forte moottorin pesu parantaa käyttövarmuutta ja lisäaineet ylläpitävät vanhempienkin autojen suorituskyvyn lähes uudenveroisena"
AUTON MOOTTORIÖLJY

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälässä on laaja valikoima auton moottoriöljyjä ja muita laadukkaita voiteluaineita vaihteistosta vetopyörästöön. Moottoriöljyt ja muut auton voiteluaineet suoraan hyllystä merkeiltä Fixus, Valvoline, Mobil, Castrol, Liquimoly ja King."
AUTON SUODATIN

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskuksen myymälästä löydät autoosi kaikki suodattimet. Uusi ilmansuodatin, öljynsuodatin, polttoainesuodatin ja raitisilmasuodatin, kaikki suoraan hyllystä. Edustammme laatumerkkejä kuten Hengst ja Mahle. Molemmat merkit valmistavat useaan autoon ensiasennussuodattimet"
AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus