AUTON TUULILASINPESUNESTE

JVOK Suosittelee

"Laadukas auton tuulilasinlasinpesuneste poistaa tehokkaasti lian ja kuran tuulilasista ja pitää näkyvyyden kirkkaana. Fixuksen auton tuulilasinpesuneste täyttää nämä ominaisuudet, sen pakkaskestävyys on -20C ja se on heti käyttövalmista. Tuote on pakattu kätevään pussukkaan"

Ennen kesäreissuja on hyvä täyttää auton tuulilasinpesunestesäiliö. Tarkasta samalla, että sinulla on autollesi sopivaa ja riittävän tehokasta tuulilasinpesunestettä ja, että tuulilasinpesunestettä on riittävä määrä. Hyvä ottaa muutta ylimääräinen pussukka matkaan.

Kesän jälkeen syksyn ja syyshuollon taas koittaessa on syytä täyttää auton tuulilasinpesunestesäiliö riittävän voimakkaalla seoksella. Huomioi myös säiliössä oleva vanha laimeampi auton tuulilasinpesuneste. Kun talven kovat pakkaset koittavat ja säiliö on puolillaan laimeaa kesälaatuista auton tuulilasinpesunestettä, tyhjennä tai käytä vanhat nesteet pois ennen täyttöä talvilaadulla.

Vain riittävän voimakas seos estää auton tuulilasinpesujärjestelmän jäätymisen kovilla pakkasilla ja ennaltaehkäisee pesujärjestelmän mahdollisen vaurioitumisen. Huom! Mikäli autosi maalipinta on uusi, tarkista maalipinnan liuotinkestävyys ennen käyttöä.

Laadukas auton tuulilasinpesuneste irrottaa lian ja kesällä hyönteiset tehokkaasti tuulilasin pinnasta, eikä muodosta lasia sumentavaa kalvoa tai vahingoita kumia tai muovia. Laadukkaalla auton tuulilasinpesunesteellä näkyvyys pysyy kirkkaana ja hyvänä huonommassakin ajokelissä.

Laadukkaat auton tuulilasinpesunesteet sisältävät lisäksi ainesosia, jotka hoitavat sulkien kumiosia, ennaltaehkäisten kumiosien ennenaikaista kovettumista ja pidentäen sulkien käyttöikää. Laadukkaasta auton tuulilasinpesunesteestä huolimatta vanhat ja kuluneet auton tuulilasinpyyhkijänsulat yllättävät useat autoilijat erityisesti sateisessa ajokelissä. Kuluneet vanhat auton tuulilasinpyyhkijät kannattaa vaihtaa sen suurempia odottelematta uusiin. Katso myös: AUTON TUULILASINPYYHKIJÄ.

MITÄ ON AUTON TUULILASINPESUNESTE?

Auton tuulilasinpesuneste on auton tuulilasin, takalasin ja ajovalojen pesuveteen sekoitettava neste joka pakkaskestävyyden aikaansaamiseksi yleisesti sisältää alkoholia ja pesuominaisuuksien parantamiseksi erilaisia pesuaineyhdisteitä. Markkinoilta löytyy kahdenlaisia auton tuulilasinpesunesteitä; laimentamattomia ja valmiiksi laimennettuja. Laimentamaton auton tuulilasinpesuneste tulee laimentaa veteen valmistajan ohjeiden mukaisesti. Eri pesunesteseoksilla saavutetaan eri pakkaskestävyys. Lue valmistajan ohjeet huolellisesti ennen käyttöä.

Valmiiksi laimennettua auton tuulilasinpesunestettä ei tule enää sekoittaa veteen, vaan käyttää sellaisenaan. Myös tässä tapauksessa on tärkeää varmistaa seoksen riittävä pakkaskestävyys. Auton tuulilasinpesunestevalmistajat ilmoittavat pakkauksissaan sekoitussuhteen pakkaskeston; usea pesuneste-vesiseos kestää 50/50-seoksella Suomen kovat talvipakkaset.

Auton tuulilasinpesunesteet sisältävät yleensä muun muassa isopropanolia, etanolia sekä metanolia. Oikein käytettyinä auton tuulilasinpesunesteen pesu- ja pakkasenestoaineet ovat vaarattomia. Osa nesteistä on silti voimakkaita tuoksultaan. Mikäli voimakasta tuoksua halutaan välttää kannattaa asiasta mainita myyjillemme. Myymälästämme löytyy myös tehokkaasti puhdistavaa, mutta miedon tuoksuista auton tuulilasinpesunestettä.

MIKÄ ON AUTON TUULILASINPESULAITE?

Auton tuulilasinpesin eli tuulilasinpesulaite on autoissa käytettävä laite, joka ruiskuttaa auton tuulilasille auton tuulilasinpesunestettä. Tämän jälkeen auton tuulilasin pyyhkimet nimensä mukaisesti pyyhkijät auton tuulilasinpesunesteen pois. Samalla pyyhkivät myös puhdistavat auton tuulilasissa olevan lian. Auton tuulilasinpesunestettä annostelee sähkömoottorin pyörittämä pumppu.

MIHIN TUULILASINPESUNESTETTÄ LISÄTÄÄN?

Auton tuulilasinpesunestettä lisätään moottoritilassa sijaitsevaan pesunestesäiliöön, eli ”pissapoikaan”. Pesunestesäiliön tunnistaa usein sinisestä korkista, jossa on auton tuulilasinpesunesteeseen viittaava kuva. Pesunestesäiliöön on usein lisäksi merkitty säiliön tilavuus.

Ennen auton tuulilasinpesunesteen lisäämistä on säiliön korkki ja korkin reuna hyvä puhdistaa liinalla, jotta säiliön sisään ei pääse likaa moottoritilasta. Lika ja roskat saattavat tukkia auton tuulilasinpesunestesäiliön karkeasuodattimen tai tuulilasinpesimien suuttimet. Likaiseksi päässyt pesunestesäiliö on hyvä irrottaa ja puhdistaa.

Tutustu myös sivuun auton tuulilasinpyyhkijä.

Katso myös nämä tuotteet

AUTON MOOTTORIN JÄÄHDYTYSNESTE

JVOK Suosittelee

"Vaihda auton jäähdytysneste riittävän usein, noin 3-4 vuoden välein. Suosittelemme kaikkiin autoihin pitkän huoltovälin Valvolinen Maxlife jäähdytysnestettä. Maxlifea on turvallista käyttää kaikissa autoissa, riippumatta auton merkistä tai vuosimallista."
AUTONPESUAINE

JVOK Suosittelee

"Autonpesuaine GROJET Gr-260 on emäksinen, liuotinta korvaava pesuainetiiviste ajoneuvokaluston, työkoneiden, veneiden, asuntovaunujen, kuormapeitteiden ja hallitilojen pesuun. Biologisesti hajoava Grojet on suunniteltu kohteisiin, joissa perinteisen liuottimen käyttö ei ole mahdollista."
AUTON TUULILASINPYYHKIJÄ

JVOK Suosittelee

"VALEO tuulilasinpyyhkijä vastaa alkuperäislaatua. Tuulilasinpyyhkijät ovat hiljaiset, nopeat asentaa ja turvalliset käyttää. Myymälästä löydät laajan valikoiman erilaisia tuulilasinpyyhkijöitä. Pyyhkijänsulat suoraan hyllystä lähes kaikkiin autoihin"
PHILIPS AUTON POLTTIMOT

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Philips RacingVision +150% auton polttimoita kaikkiin autoihin. Philips RacingVision auton polttimot antavat lisää valoa, lisää kirkkautta ja heikentämättä merkittävästi polttimon käyttöikää"

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus