AUTON PESUAINE

JVOK Suosittelee

"Autonpesuaine GROJET Gr-260 on emäksinen, liuotinta korvaava pesuainetiiviste ajoneuvokaluston, työkoneiden, veneiden, asuntovaunujen, kuormapeitteiden ja hallitilojen pesuun. Biologisesti hajoava Grojet on suunniteltu kohteisiin, joissa perinteisen liuottimen käyttö ei ole mahdollista."

Päivittäisessä käytössä auto on hyvä pestä noin kahden viikon välein kunnollisilla pesuaineilla.

Puhtaaseen autoon lika ei pinty kiinni ja ylläpitävät pesut ovat helpompi tehdä.

Meiltä löydät laajan valikoiman laadukkaita autonpesuaineita ja -tarvikkeita merkeiltä MEGUIAR’S, SONAX, AUTOGLYM, FÁRECLA ja GROJET.

SUOSITTELEMME

Ympäristöystävällinen & tehokas GROJET 260 auton esipesuun.


GROJET 260 on emäksinen autonpesuaine tiivisteen muodossa. Kun käytät Grojettiä, et enää tarvitse muuta liuotinta.

Grojet sopii erityisesti olosuhteisiin, joissa perinteisten liuottimien käyttö ei ole mahdollista. GROJET 260 on YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLINEN, biologisesti hajoava vesiliukoinen autonpesuaine.

Pakkauksen GROJET 260 autonpesuaine on TIIVISTEEN muodossa. Pesuaine tulee laimentaa vedellä suhteessa 1:10 – 1:30. Grojet on siten erittäin RIITTOISA. Huomiothan, että vahvempi seos ei paranna pesutulosta. 1:10 seos poistaa tehokkaasti hankalankin lian.

Varastoidut pakkauskoot 1L pullo, 5L astia ja 25L astia.

Grojet 260 autonpesuaine | Järvenpään Varaosakeskuksesta
Ympäristöystävällinen ja riittoisa autonpesuaine esipesuun

AUTONPESUOHJE

Alla toimivat ohjeet autonpesuun. Kaikkihan me tietysti osaamme autoja pestä, mutta toisinaan perusasiat on hyvä kerrata (muutama vinkkikin mukana!)

Moni meistä on esimerkiksi törmännyt naapuriin, joka pesee huuhtelematonta hiekkaista autoa märällä sienellä tai harjalla (mekaaninen pesu hiekkaiselle pinnalle = maalipinta naarmuuntuu).

Näin ei tietysti kannata tehdä!

Autonpesuohje | Järvenpään Varaosakeskus

1. ESIPESU

OHJE AUTON ESIPESU

Ruiskuta autonpesuaine tai autonpesuaineen ja veden seos pumpattavasta painepullosta auton KUIVALLE PINNALLE.

Vinkki: ulkosalla pestessä työvaiheessa muista välttää suoraa auringonpaistetta tai erittäin tuulista päivää.

Mikäli sinulla ei ole erillistä PUMPATTAVAA PAINEPULLOA, voit käyttää esimerkiksi pienempää sumutinpulloa.

Vinkki: painepulloja on myös vaahdottavia!

Anna autonpesuaineen vaikuttaa hetki, kuitenkaan päästämättä autonpesuainetta kuivumaan auton maalipinnalle. Pari minuuttia riittää hyvin.

Tämän jälkeen huuhtele autopesuaine pois vesiletkulla tai painepesurilla. Aloita huuhtelu auton katosta ja etene lopuksi auton helmaosiin. Huolellisella esipesulla irtolika poistetaan auton maalipinnalta ja ennen seuraava pesuvaihetta, jossa tehdään varsinainen mekaaninen hankaus maalipintaa vasten.

Huolellisella ESIPESULLA EHKÄISTÄÄN NAARMUJEN muodostumista seuraavassa pesuvaiheessa(!)

2. PESU

OHJE VARSINAINEN AUTONPESU

Pese auto ämpäriä ja pesusientä käyttäen. Pesusienen voit korvata myös mikrokuitupesukinnasta, joka naarmuttaa maalipintaa vähemmän.

Käytä vain laadukasta autopesuainetta. Lisää autonpesuainetta pesuveteen riittävä määrä.

Vinkki: voit lisätä autonpesuainetta myös SUORAAN SIENEEN.

Erityisesti kiiltoa antavat autonpesuaineet toimivat parhaiten suoraan pesusieneen tai pesukintaaseen lisättynä. MIKROKUITU on pesusienienkin materiaalina hyvä valinta.

Suorita pesu aloittaen auton katosta ja etene järjestelmällisesti auton helmoja kohden, jättäen helmaosat aivan viimeiseksi. Mitä alemmas siirryt pesussa, sitä likaisempi auto on.

Mikäli tarpeen, vaihda välillä autonpesuvesi ämpäristä ja huuhtele pesusieni tai -kinnas. Muista lisätä autonpesuainetta uuden pesuveden sekaan.

Vanteille on hyvä käyttää omaa harjaa ja omaa autonpesuainetta.

3. HUUHTELU & KUIVAUS

OHJE AUTON HUUHTELU JA KUIVAUS

Kun olet pessyt auton sienellä tai pesukintaalta kauttaaltaan, älä päästä autonpesuainetta KUIVUMAAN auton maalipintaan, vaan huuhtele auto turhia odottelematta.

Suorita autonpesuaineen huuhtelu huolellisesti, jälleen ylhäältä alaspäin. Lopuksi kuivaa auto säämiskää, mikrokuituliinaa tai erityistä kuivauslastaa käyttäen.

Mikäli et kuivaa autoa, jää maalipintaan pieniä jälkiä vesipisaroiden kalkista. Kun olet kuivannut auton kauttaaltaan, voit esimerkiksi pienempää mikrokuitu- tai puuvillaliinaa käyttäen kuivata ja puhdistaa myös ovien, konepellin ja takaluukun reunat avaamalla kaikki ovet ja luukut.

Vinkki: kokeile helppokäyttöisiä SUMUTETTAVIA PIKAVAHOJA. Tuotteita on sekä märälle että kuivalle maalipinnalle.

Sumutettavia pikavahoja on hyvä käyttää perinteisten vahausten välissä antamaan lisäsuojaa ja kiiltoa maalipinnalle. Pikavahan kanssa kannattaa aina käyttää mikrokuituliinaa. Pikavahoilla saat nopeasti häikäisevän puhtaan maalipinnan.

Related Products

AUTON ILMASTOINTIHUOLTO

JVOK Suosittelee

"Älä suotta hikoile autossasi kuumana kesäpäivänä tai sateella kärsi ikkunoiden huurtumisesta. Kurvaa ilmastointihuoltoon ja anna viileän ilman puhaltaa. TUKESin sertifioima koulutettu henkilökuntamme tekee huollon ammattitaidolla ja edulliseen hintaan."
SONAX AUTONHOITOTUOTTEET

JVOK Suosittelee

"'Suosittelemme Sonax autonhoitotuotteita. Sonax tuotteet edustavat erinomaista hintalaatusuhdetta. Oli kyse käyttö- tai harrasteautosta, Sonaxilta löydät oikean tuotteen joka tarpeeseen. Järvenpään Varaosakeskuksesta Sonax tuotteet edullisesti suoraan hyllystä."
AUTOGLYM AUTONHOITOTUOTTEET

JVOK Suosittelee

"Järvenpään Varaosakeskus suosittelee Autoglymin laadukkaita ja arvostettuja autonhoitotuotteita. Myymälässämme on esillä kattava valikoima Autoglymin pesu-, puhdistus-, ja viimeistelyaineita suoraan hyllystä. Kun haluat autollesi huippuluokan pesutuloksen, suosittelemme Autoglymiä. "
MEGUIARS AUTONHOITOTUOTTEET

JVOK Suosittelee

"JVOK suosittelee ammattilaistenkin laajasti käyttämiä MEGUIARS autonhoitotuotteita. MEGUIARS pesuaineet ja vahat antavat autollesi häikäisevää kiiltoa. Merkin tuotteet auton sisä- ja ulkopesuun, hoitoon ja viimeistelyyn löydät suoraan hyllystä."

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus

JÄRVENPÄÄN VARAOSAKESKUS

fixus

Luotettavaa varaosakauppaa jo yli 25 vuotta

 
 

Roskapostisuodatus